Buletin de presă, 28 septembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 27.09.2015, ora 15.37, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2E, pe raza comunei Cacica, în condiţii încă necunoscute, un bărbat de 51 de ani, din localitate, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă și a rulat pe spaţiul verde circa 35 m, după care a intrat în coliziune frontal dreapta cu un stâlp din beton al unui gard ce împrejmuieşte o proprietate.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 27.09.2015, ora 20.35, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei, din municipiul C-lung Moldovenesc, un bărbat de 32 de ani, din județul Botoşani, nu a adaptat viteza de deplasare pe un carosabil ud şi pe timp de ploaie, ocazie cu care, într-o curbă uşoară la stânga, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit frontal de un parapet metalic.
În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a unui pasager de 38 de ani din județul Botoşani și rănirea uşoară a conducătorului auto şi a unui bărbat de 39 de ani din județul Botoşani, pasager în același autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 27.09.2015, ora 10.25, un bărbat de 48 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a sesizat poliția despre faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute i-au sustras din curte un moped.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 26/27.09.2015, profitând de lipsa unui sistem de siguranță, persoane necunoscute au sustras din curtea locuinței părții vătămate un moped în valoare de circa 500 de euro.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


La data de 27.09.2015, ora 18.00, Postul de poliție Preuteşti a fost sesizat despre faptul că, persoane necunoscute au sustras de pe o pășune, un cal aparținând unui localnic de 41 de ani.
În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au reușit identificarea pe raza localității a unui atelaj hipo condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Vadu Moldovei, ce se află sub control judiciar și are interdicție de a părăsi localitatea și a concubinei acestuia de 20 de ani, din aceeași localitate, iar de căruță era legat un cal cu caracteristicile celui sustras.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 27.09.2015, cei doi s-au deplasat cu atelajul hipo în comuna Preutești, în vizită la o cunoștinţă, iar la plecare bărbatul, a oprit lângă păşunea unde se afla priponit calul persoanei vătămate, pe care l-a sustras şi l-a legat de căruță.
În cauză s-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 27.09.a.c., ora 18.28, un echipaj de poliţie din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a efectuat semnal regulamentar de oprire pe strada Popeni, din localitate, unui autoturism care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 86 km/h în localitate, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, ocazie cu care, s-a procedat la urmărirea autoturismului, pe traseul DN 17 Roşu – strada Popeni, unde, conducătorul auto a oprit autoturismul, ocupanţii părăsind în grabă interiorul acestuia.
În urma cercetărilor, polițiștii au reușit identificarea deţinătorul autoturismului în persoana unui bărbat de 34 de ani, din localitate şi a unui pasager din autoturismul, care au declarat faptul că autoturismul în cauză a fost condus de un alt bărbat de 39 de ani, din municipiul Vatra Dornei.
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 39 de ani, are permisul de conducere anulat din anul 2012 pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche