Buletin de presă, 29 septembrie 2015 - IPJ Suceava

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

La data de 28.09.2015, în jurul orei 11.50, un echipaj de poliție din cadrul Poliției orașului Dolhasca, a oprit pentru control pe raza localităţii, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 43 de ani, din localitate.
În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat pe bancheta din spate şi în portbagaj 497 pachete cu ţigări, cu timbru fiscal ucrainean, pentru care, conducătorul auto nu deținea documente legale.
Țigările în valoare de circa 5.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul de poliție.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de bărbatul de 43 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 28.09.2015, în jurul orei 10.15, în timp ce conducea ansamblul de vehicule format dintr-un autotractor cu semiremorcă, încărcată cu bușteni, pe DJ 176, în interiorul localităţii Frumosu, datorită faptului că nu a păstrat o distanță laterală suficientă, un tânăr de 22 de ani, din comuna Fundu Moldovei, a acroșat cu partea dreapta față a cabinei, bicicleta condusă de un bătrân de 78 de ani, din localitate, care s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil. În urma accidentului a rezultat rănirea biciclistului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 28.09.a.c., în jurul orei 10.40, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2, în afara localităţii Cumpărătura, un bărbat de 60 de ani, din municipiul Suceava, nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu mâzgă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a 3 pasagere din autoturism, respectiv o femeie de 63 de ani, din comuna Şcheia, una de 77 de ani, din oraşul Dolhasca şi cealaltă de 53 de ani, din municipiul Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 28.09.2015, în jurul orei 11.35, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ion Creangă, din municipiul Fălticeni, o femeie de 29 de ani, din comuna Forăşti, a surprins şi accidentat o localnică de 28 de ani, care a pătruns pe partea carosabilă prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătoarea auto şi victima au fost testate cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.



Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 28.09.a.c., în jurul orei 07.00, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ,,S.N.U.A.U. 112”, de un bărbat de 38 de ani, din comuna Şcheia, despre faptul că, în seara zilei de 27.09.2015, persoane necunoscute, au încercat să sustragă bunuri din două autoturisme parcate în faţa locuinţei sale, după care au sustras un al treilea autoturism, parcat în același loc.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 27.09.2015, în jurul orei 23.30, persoane necunoscute au spart geamul lateral de la două autoturisme și au răvășit bunurile din interior, fără a sustrage bunuri sau valori, după care, au sustras un alt autoturism prin împingere.
În urma măsurilor întreprinse de polițiști, pe strada Fierăriei din localitate a fost depistat abandonat autoturismul sustras, la o distanţa de aproximativ 300 de metri de locuinţa persoanei vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi tentativă la furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.


Acţiuni şi controale executate de poliţişti

În perioada 26.09.-27.09.2015, Serviciul Rutier şi formaţiunile de profil din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare pe DN 2 şi DN 17, cu următoarele rezultate:
 - sancţiuni contravenționale aplicate = 292, în valoare de 88.377 lei, din care 190 pentru încălcarea regimului legal de viteză;
 - permise de conducere reţinute = 10;
 - certificate de înmatriculare retrase = 3;
Exemplu:
Un bărbat de 38 de ani, din judeţul Braşov, a condus autoturismul pe DN 2, în localitatea Dănila, cu viteza de 105 km/h, în zonă cu limitare de 50 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.
Mai nouă Mai veche