Doi cetăţeni armeni şi un georgian, opriţi la frontiera de nord a ţării


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au predat autorităţilor de frontiera din Ucraina doi cetăţeni armeni şi un georgian care au fost depistați în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.


În data de 28 septembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Rădăuţi - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.00, lucrătorii noştri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Frătăuţii Noi, judeţul Suceava, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în acea zonă, ocazie cu care au constatat că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceştia sunt doi cetăţeni armeni şi un georgian, cu vârste cuprinse între 31 şi 37 ani.

Persoanele în cauză au declarat că au trecut fraudulos frontiera de stat din Ucraina în Romania pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Drept urmare, conform acordului dintre România şi Ucraina, cetăţenii armeni şi cel georgian au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene.

În cauză se efectuează cercetări de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii trecere ilegală a frontierei de stat.
Mai nouă Mai veche