Ţigări în valoare de aproximativ 97.000 lei confiscate la frontiera româno-ucraineană

  • Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit într-o anexă a unui imobil de pe raza comunei Ulma, jud. Suceava, aproximativ 9.700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană ce urma să fie comercializate pe piaţa neagră din România; 
  • Două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar ţigările în valoare de 97.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.



În data de 28 septembrie a.c., la nivelul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în baza unor date conform cărora într-o anexă gospodărească de pe raza localităţii Ulma este depozitată o cantitate de ţigări, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei.

Astfel, în jurul orei 11.35, un echipaj al poliţiei de frontieră s-a deplasat la imobilul respectiv, unde cu acordul proprietarului, au efectuat un control, fiind astfel descoperite într-o anexă, 11 colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări a fost transportată la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.690 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că în activitatea infracţională sunt implicaţi doi tineri din comuna Ulma şi anume Vasilică C., în vârstă de 21 de ani şi Adrian M., de 26 ani.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 97.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Suceava – Ilie Poroch-Seriţan
Mai nouă Mai veche