Trimitere în judecată avocat Bujdei Leonte Ionuţ pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus la data de 25 septembrie 2015 trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Bujdei-Leonte Ionuţ (avocat în Baroul Suceava), urmărit penal în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că la data de 23.02.2015, în jurul orei 2030, după ce a consumat băuturi aloolice, inc. Bujdei–Leonte Ionuţ a condus pe strada Putnei din municipiul Rădăuţi, spre ieşirea din localitate, autoturismul marca Mercedes Benz cu numărul de înmatriculare SV….., iar în dreptul imobilului cu numărul 162 a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca BMW cu numărul de înmatriculare SV….., parcat pe partea dreaptă a drumului, care a fost împins către înainte, pe trotuar, oprindu-se într-un copac.

La scurt timp poliţiştii sosiţi la locul faptei l-au testat pe inc. Bujdei–Leonte Ionuţ cu aparatul alcotest, rezultând 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 2047.

Ulterior, inculpatul a fost condus de către poliţişti la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, la orele 2140 şi 2240.

Conform buletinului de analiză toxicologică alcoolemie nr. 262 din 25.02.2015, eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava, la ora 2140 alcoolemia inculpatului a fost de 2,25 g/l, iar la ora 2240 alcoolemia a avut valoarea de 2,10 g/l.

Fiind audiat pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei.

ÎNCADRARE JURIDICĂ
În drept, fapta inculpatului Bujdei-Leonte Ionuţ, care, la data de 23.02.2015, în jurul orei 2030, a condus pe strada Putnei din municipiul Rădăuţi, autoturismul marca Mercedes Benz cu numărul de înmatriculare SV….., având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2,25 g/l (la prima recoltare, ora 2140) şi de 2,10 g/l (la a doua probă, ora 2240), întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Curţii de Apel Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava 
Mai nouă Mai veche