Buletin de presă, 30 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 29.10.2015, ora 10.30, o patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni, în timp ce efectua serviciul pe str. Jean Bart din localitate, a identificat un bărbat de 47 de ani din Ucraina, care la vederea polițiștilor a încercat să asigure autoturismul înmatriculat în străinătate și să plece.
În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat în interior 330 pachete de ţigări de provenienţă extra-comunitară fără documente de proveniență, iar asupra bărbatului o sumă de bani în valută.
Țigările în valoare de 3.960 lei și 1.500 de euro aparținând bărbatului au fost confiscate, cercetările fiind preluate de Serviciul de Investigarea Criminalității Economice, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 29.10.2015, ora 18.00, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată de o femeie de 78 de ani, localnică, despre faptul că, în timp ce se deplasa pe str. Mărăşeşti, o persoană necunoscută i-a sustras mai multe bijuterii.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, în jurul orei 16.40, în timp ce persoana vătămată se deplasa pe str. Mărăşeşti, lângă ea a oprit un autoturism din care a coborât o femeie necunoscută, care în urma unor discuții și profitând de naivitatea victimei i-a înlocuit și sustras mai multe bijuterii, prejudiciul fiind de circa 2.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 29.10.2015, ora 10.10, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe str.Humorului din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 45 de ani din localitate.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 29.10.2015, ora 19.14, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a fost sesizat despre producerea unei tamponări, iar unul din conducători auto este sub influenţa băuturilor alcoolice.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe str. Academician Vasile Grecu din localitate, un localnic de 45 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu autoturismul care circula regulamentar din sensul opus și condus de o femeie de 28 de ani din municipiul Suceava.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru femeia de 28 de ani și de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 45 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 29.10.2015, ora 18.50, în timp ce conducea un atelaj hipo pe un drum neclasificat din afara comunei Bosanci, un bărbat de 51 de ani din comuna Baia, nu s-a asigurat şi a pătruns pe DN 2, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 37 de ani din oraşul Liteni.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a căruţaşului şi a pasagerei din autoturism, o femeie de 31 ani din municipiul Fălticeni.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto şi de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru căruţaş, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 29.10.2015, ora 19.35, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în interiorul comunei Arbore, un bărbat de 52 de ani din judeţul Iaşi, l-a accidentat mortal pe un localnic de 64 de ani, care se afla întins pe partea carosabilă.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche