Cardul Național de Sănătate


Din cele 439.454 de carduri nationale tiparite pentru persoanele asigurate din judetul Suceava, au fost returnate de către operatorul de servicii poştale institutiei noastre un numar de 21.684 carduri nationale, care nu au putut fi inmanate beneficiarilor.

Din cele 21.684 carduri nationale returnate de operatorul postal la sediul CAS Suceava, in perioada 9 ianuarie – 26 noiembrie a.c. institutia noastra a distribuit 9.107 carduri nationale persoanelor asigurate care le-au solicitat.

In perioada 01 mai – 26 noiembrie a.c. au fost eliberate 3.810 adeverinte de inlocuire a cardului national, pentru asiguratii care au pierdut/deteriorat cardul si 1.675 adeverinte inlocuitoare pentru asiguratii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă acest card. De asemenea, in acelasi interval institutia noastra a eliberat 7.929 adeverinte care atesta calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul national.

Persoanele asigurate care au card national nu trebuie sa solicite Casei de Asigurari de Sanatate Suceava adeverinte de asigurat, deoarece dovada de asigurat este cardul national. De asemenea, asiguratii trebuie sa anunte CAS Suceava, prin depunere/transmitere de documente doveditoare, orice modificare a calitatii de asigurat, pentru ca insitutia noastra sa poata opera in timp util aceste informatii.

Pana la aceasta data la nivelul judetului au fost activate un numar de 261.844 carduri, iar implementarea acestui sistem decurge in conditii normale.
Mai nouă Mai veche