Dorin Spoială, consilier local Bosanci - Conflict de interese administrativ

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Spoială Dorin, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bosanci, judeţul Suceava.

În calitate de consilier local, Spoială Dorin a participat la ședința Consiliului Local Bosanci din data de 29 aprilie 2013, deliberând și votând pentru aprobarea hotărârii privind concesionarea prin licitație publicã a pășunii comunale ce se află în proprietatea privatã a Comunei Bosanci, către organizațiile și asociațiile crescătorilor de animale din Comuna Bosanci.

Prin aceeași hotãrâre, SPOIALÃ DORIN a fost desemnat membru în Comisia pentru organizarea și desfãșurarea licitației publice privind concesionarea suprafeței de 574,90 ha pãșune comunalã.

În urma licitației organizate, Primãria Comunei Bosanci a încheiat, la data de 15 mai 2013, un contract de concesiune privind concesionarea suprafeței de 49,62 ha de pãșune aparținând domeniului privat al comunei, cu Asociația Crescãtorilor de Bovine Bosanci (asociație în cadrul cãreia SPOIALÃ DORIN deține calitatea de membru fondator și membru în cadrul Consiliului Director, începând cu data de 22 februarie 2013).

Subvențiile încasate de cãtre Asociația Crescãtorilor de Bovine Bosanci, pentru suprafața de teren concesionatã, sunt în cuantum de 56.864,48 Lei.

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. f) din Legea nr. 393/2004.

Persoanea evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SPOIALĂ DORIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.
Mai nouă Mai veche