Partidul Verde - Filiala judeţeană Suceava trage din nou un semnal de alarmă în legătură cu defrișările masive din România

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava, trage din nou un semnal de alarmă în legătură cu defrișările masive din România. Furtul lemnului a devenit un sport național, dar cu urmări grave asupra mediului. Este regretabil că partea politică a României nu a înțeles cât este de importantă pădurea, „aurul verde”. Ea trebuie protejată, nu distrusă. Bunul Dumnezeu a înzestrat România cu păduri mândre și frumoase, cum rar ție dat să vezi în Europa, dar datorită unor politicieni avizi după bani, ușor, ușor codrii noștri cad sub drujbele nemiloase a hoților de lemn sprijiniţi şi plătiţi şi de firma austriacă Holz.

S-a încercat prin programul „Radarul pădurilor” o salvare a pădurii, dar din nefericire furtul industrial al lemnului nu s-a oprit.

Defrişările au atins un nivel atât de înalt, încât a devenit o problemă de siguranţă naţională. Din punctul nostru de vedere, este necesar şi intervenţia SRI-ului pentru a opri această boală care a cuprins România. Orice agenţie care doreşte să stopeze defrişările este binevenită.

De asemenea, noi verzii suceveni, am observat că odată cu sosirea sezonului rece, când se închid publicului anumite drumuri, pădurea se taie şi mai cu spor. Acest lucru l-am remarcat cel mai bine pe TransRarăul.

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava
Mai nouă Mai veche