3.000 pachete ţigări depistate în podeaua respectiv rezervorul de combustibil al unor autoturisme

3.000 pachete ţigări depistate în podeaua respectiv rezervorul de combustibil al unor autoturisme

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 3.000 pachete de ţigări, în valoare de peste 21.000 lei, ascunse în trei autoturisme conduse de un cetăţean ucrainean respectiv doi cetăţeni români.
Două dintre autoturisme au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

* Azi dimineaţă, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Pe timpul acţiunii, a fost identificat şi oprit în trafic pe raza localităţii Straja, jud. Suceava, un autoturism marca Fiat Doblo, cu număr de înmatriculare specific Spaniei, condus de cetăţeanul ucrainean H. Vasyl, în vârstă de 21 ani, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
La controlul efectuat de către poliţiştii de frontieră au fost descoperite ascunse în podeaua maşinii ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
Astfel, în maşină au fost depistate 1.990 pachete de ţigări, marca Marble, în valoare de 19.900 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

* Tot, azi dimineaţă, în jurul orei 7.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român T. Constantin, în vârstă de 21 ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Italia.
Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă într-un loc special amenajat între bancheta spate şi rezervorul autoturismului, cantitatea de 740 pachete de ţigări, marca Winston, cu timbru Republica Moldova.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 900 lei a fost ridicată în vederea confiscării, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei, iar autoturismul marca Mercedes în valoare de 4.450 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, deoarece avea locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

* În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat, ieri, 28.07 a.c., pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român H. Viorel de 33 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, călătorind cu un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria.
Echipa comună de control a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, persoanei şi bagajelor, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul maşinii, cantitatea de 270 pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 330 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei.
Mai nouă Mai veche