33 de permise de conducere reținute și sancțiuni în valoare de aproximativ 90.000 de lei aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

33 de permise de conducere reținute și sancțiuni în valoare de aproximativ 90.000 de lei aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutierăÎn cadrul acţiunii au fost testați cu aparatul etilotest peste 250 de şoferi, au fost constatate 19 infracţiuni şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă rămâne una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere. Mai mult, s-a constatat că, în special pe perioada sărbătorilor, se produc multe evenimente rutiere cu implicarea şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În acest context, în perioada 24-27.12.2015, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv cei din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunii au fost constatate 19 infracţiuni rutiere.

De asemenea, au fost aplicate 333 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 90.000 lei, din care 171 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute pentru abateri la regimul rutier 33 de permise de conducere, din care: 15 pentru alcool, 14 pentru viteză și 4 pentru alte cauze.

Totodată, au fost reţinute şi 8 certificate de înmatriculare.

Pentru identificarea şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice au fost testate cu aparatul etilotest peste 250 de persoane.

Exemple:

* Un bărbat, de 30 ani, din oraşul Vicovu de Sus a condus autoturismul, pe str. Ştefan cel Mare, din localitatea de domiciliu şi întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

* Un tânăr, în vârstă de 21 ani, din comuna Ulma a condus autoturismul, pe str. Calea Cernăuţi, pe raza oraşului Vicovu de Sus, iar întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

* La data de 25.12.2015, un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, a condus autoturismul pe str. Calea Cernăuţi, din localitatea de domiciliu cu viteza de 105 km/h, în zonă cu limitare de 30 km/h,.
A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.
Mai nouă Mai veche