62 de articole pirotehnice confiscate

62 articole pirotehnice confiscate

Poliţiştii de frontieră din P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat un cetăţean ucrainean, care a încercat să introducă în ţară 62 de articole pirotehnice, fără documente legale.

În data de 29 decembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul ucrainean Dmytro Y., de 31 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Echipa mixtă de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a efectuat verificări asupra mijlocului de transport, ocazie cu care pe bancheta din spate a autoturismului au fost descoperite 62 articole pirotehnice (petarde, cutii de artificii) pentru care cetăţeanul ucrainean nu a putut prezenta documente legale.

Articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, iar in cauza se efectuează cercetări de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport, comercializare şi import de obiecte artizanale” faptă prevăzută şi pedepsită de art.37, alin 3 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
Mai nouă Mai veche