Acțiune desfășurată de polițiști pentru localizarea și reținerea unor persoane urmărite în temeiul legii

Acțiune desfășurată de polițiști pentru localizarea și reținerea unor persoane urmărite în temeiul legii

Poliţişti judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale şi poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gălăneşti şi Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, au desfăşurat acţiuni în vederea localizării şi reţinerii unor persoane urmărite în temeiul legii.

În urma acţiunii, două persoane posesoare de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, urmărite la nivel naţional şi european, au fost localizate, fiind reţinute şi introduse în Arestul IPJ Suceava.

La 28.12.2015 la nivelul IPJ Suceava s-a organizat o acţiune cu efective sporite pentru localizarea şi reţinerea unor persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional. Poliţiştii au descins în opt locaţii din zona adiacentă municipiului Rădăuţi, reuşind localizarea şi reţinerea a două persoane urmărite în temeiul legii.

Astfel, a fost pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis la data de 27.11.2015, de Judecătoria Galaţi, privind pe un bărbat de 41 ani, domiciliat în comuna Vicovu de Jos, condamnat la 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie.

De asemenea, în urma activităţilor investigative desfăşurate s-a reuşit şi punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene, faţă de un bărbat de 56 ani, din comuna Marginea.

Persoanele identificate au fost conduse ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore.

Ambele persoane au fost încarcerate în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche