Buletin de presă, 2 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

* La data de 02.12.2015 ora 00.50, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Buciumeni, din municipiul Fălticeni, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Dolheşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 02.12.2015, ora 00.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe str. Unirii, din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Şaru Dornei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autoturismul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumul public de un tânăr de 24 de ani, din comuna Dorna Arini.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 01.12.2015, ora 09.50, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe str. Înv. Gheorghe Miserciu din comuna Baia, o minoră de 10 ani, din localitate, nu a respectat semnificația indicatorului rutier ”Stop” și a pătruns fără să se asigure în intersecția cu DJ 155P, fiind acroșată de autoturismul condus regulamentar de un localnic de 22 de ani.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei, care a fost transportată cu ambulanța la spital, pentru investigații de specialitate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 01.12.2015, în jurul orei 11.05, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei, din municipal C-lung Moldovenesc, la o trecere de pietoni, semnalizată şi marcată corespunzător, un bărbat de 54 de ani, din municipiul Suceava, a acroşat o minoră de 16 ani, din comuna Dolheşti, care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii.
În urma accidentului, minora a suferit leziuni uşoare fiind transportată cu ambulanţa la spital pentru îngrijiri medicale, aceasta necesitând pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 01.12.2015, în jurul orei 13.47, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Ştefan cel Mare din municipiul Suceava, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu str. Ana Ipătescu, o femeie de 35 de ani, din comuna Bosanci, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează Trecerea” şi nu a acordat prioritate de trecere autobuzului condus regulamentar de un bărbat de 42 de ani, din localitate.
Între cele două autovehicule nu a existat impact, însă, pentru a evita acest lucru, conducătorul autobuzului a frânat brusc, moment în care, 4 minori cu vârste între 5 și 16 ani, toţi din municipiul Suceava, au căzut și suferit leziuni ușoare.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 01.12.2015, în jurul orei 19.13, în timp ce conducea autoutilitara pe str. Calea Unirii, din municipiul Suceava, un bărbat de 36 de ani din județul Iaşi, l-a acroşat pe un bărbat de 39 de ani, din comuna Bosanci, pieton, care, după ce a traversat neregulamentar partea carosabilă se afla pe scuarul de pe mijlocul drumului public.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 01.12.2015, ora 18.50, în timp ce conducea autoturismul în parcarea unui complex comercial din municipiul Suceava, un tânăr de 23 de ani, din comuna Volovăţ, a surprins şi accidentat uşor un bărbat de 46 de ani, din oraşul Siret, care, în calitate de pieton se deplasa prin parcare.
Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, conducătorului auto i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 01.12.2015, ora 20.50, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17A, în afara localităţii Horodnic de Sus, un bărbat de 35 de ani, din municipiul Rădăuți, a surprins și accidentat ușor un bărbat de 46 de ani din municipiul Rădăuți, care se deplasa cu bicicleta neechipată corespunzător și fără să poarte vestă reflectorizantă.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 01.12.2015, în jurul orei 23.20, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Moldovița, autocamionul condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Frumosu, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente de proveniență și transport, declarând faptul că, lemnul îi aparține, este de pe terenul său și îl transportă la domiciliu.
Materialul lemnos a fost inventariat și cubat de personalul silvic, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, bărbatul transporta 13,26 m.c., bușteni de esență rășinoase.
Materialul lemnos cu o valoare de 4.000 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vama, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010.


Fapte de natură judiciară cercetate de către poliţişti

* La data de 01.12.2015, ora 13.45, Secţia de Poliţie Burdujeni a fost sesizată prin “S.N.U.A.U 112” de un bărbat de 54 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns în incinta societăţii pe care o administrează și au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, în perioada 30.12. – 01.12.2015, ora 11.00, prin forţarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interiorul societății și apoi într-o hală, de unde au sustras băuturi alcoolice, obiecte de pescuit, cauciucuri, jante auto și acumulatori auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.

* La data de 01.12.2015, ora 19.30, Poliția orașului Solca a fost sesizată de un localnic de 38 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras o bicicletă din scara blocului unde locuiește.
În urma activităților întreprinse de polițiștii autorii furtului au fost identificați ca fiind doi minori unul de 15 ani, localnic și celălalt de 14 ani, din comuna Fundu Moldovei, care la scurt timp după comiterea faptei au vândut bicicleta unui bărbat din localitate.
Prejudiciul în valoare de 400 lei a fost recuperat, fiind restituit părții vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști.
Mai nouă Mai veche