Buletin de presă, 29 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 decembrie 2015 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 28.12.2015, ora 12.25, un bărbat, de 46 ani, din municipiul Vatra Dornei, în timp ce conducea auto pe strada Calea Transilvaniei în intersecţia cu strada Petreni, din municipiul Vatra Dornei, a manevrat pe direcţia înapoi, fără a se asigura corespunzător şi a acroşat o femeie, de 75 ani, localnică, care se angajase în traversarea drumului public în zona trecerii pentru pietoni.
În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

* La data de 29.12.2015, în jurul orei 01.25, un tânăr, de 26 ani, din satul Demacușa, comuna Moldovița, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în Germania, pe D.J. 176, în comuna Moldoviţa, pe un sector de drum în aliniament a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, rulând cu autoturismul prin șanțul din stânga după care a intrat în coliziune cu postamentul din beton al unei bănci din fața unui imobil.
În urma accidentului conducătorul auto a suferit leziuni ușoare, motiv pentru care a fost examinat de personalul medical de pe ambulanţa sosită la fața locului, însă cel în cauză a refuzat acordarea de îngrijiri medicale și implicit transportarea la spital.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 53 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate 2 mostre biologice de sânge.



Dosar penal la regimul rutier

La data de 28.12.2015, ora 12.50, un bărbat, de 62 ani, din municipiul Vatra Dornei, posesor a permisului de conducere, în timp ce conducea auto pe strada Calea Transilvaniei din localitatea de domiciliu, a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism oprit pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare.
Întrucât bărbatul de 62 de ani emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.



Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 28.12.2015, ora 15.20, o patrulă din cadrul Secţiei de poliţie rurală 8 Adâncata, a oprit pe D.J. 208 D pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, autoutilitara condusă de un bărbat, de 57 ani, din comuna Ipotești, care transporta cantitatea de 2,8 mc lemn pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.
Conducătorul auto fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 şi s-a dispus confiscarea cantităţii de lemn în valoare de 300 lei.
Mai nouă Mai veche