Buletin de presă, 30 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 30 decembrie 2015 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 29.12.2015, ora 07.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2K, în interiorul oraşului Milişăuţi, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo, un cetățean ucrainean de 26 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens și a acroșat un cap tractor parcat regulamentar în afara părții carosabile.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 29.12.2015, ora 07.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 291A, în interiorul comunei Zamostea, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, respectiv curbă deosebit de periculoasă şi carosabil acoperit cu polei, un bărbat de 38 de ani din comuna Grămeşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma impactului, au fost rănite uşor două femei una de 38 de ani şi cealaltă de 58 de ani, pasagere în autoturism, ambele din comuna Grămeşti.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 29.12.2015 în jurul orei 07.45, în timp ce conducea autoutilitara cu remorcă pe DJ 175, în interiorul comunei Fundu Moldovei, un tânăr de 25 de ani, din comuna Mălini, nu a adaptat viteza la condițiile unui carosabil umed, a intrat în derapaj cu remorca și intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de o femeie de 47 de ani din comuna Fundu Moldovei.
În urma impactului, o femeie de 59 de ani a fost rănită grav, iar una de 50 de ani a fost rănită ușor, ambele din comuna Fundu Moldovei, pasagere în autoturismul care circula regulamentar.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 29.12.2015, ora 17.20, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2, în interiorul comunei Buneşti, un bărbat de 32 de ani din oraşul Milișăuți, a surprins și accidentat mortal o femeie de 75 de ani din comuna Vulturești, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 29.12.2015, ora 18.05, în timp ce conducea autoturismul pe str. Mărăşeşti din municipiul Suceava, ajungând în apropierea intersecţiei cu str. Mihai Eminescu, un bărbat de 35 de ani, din județul Iaşi, l-a surprins şi accidentat uşor pe un localnic de 60 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Cei doi participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 29.12.2015, ora 21.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176, la intersecţia cu DN 17A din comuna Vatra Moldoviţei, un bărbat de 52 de ani din judeţul Caraş Severin, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un tânăr de 23 de ani din municipiul Rădăuţi.
În urma coliziunii, a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor doi conducători auto, a unei tinere de 23 de ani din judeţul Satu Mare, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 23 de ani şi a unei femei de 46 de ani din judeţul Caraş Severin, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 52 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

* La 29.12.2015, ora 12.40, o patrulă de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe str. Nicolae Bălcescu din localitate, autoturismul cu număr de circulație provizoriu, condus de un tânăr de 26 de ani din comuna Fântâna Mare.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numerele de circulație provizorii sunt expirate din 24.12.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 29.12.2015, ora 21.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe un drum neclasificat din comuna Satu Mare, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani din localitate.
Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul pe care îl conduce este radiat din circulație, plăcuța cu numărul de înmatriculare aparținând unui autoturism radiat din circulație.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Mandate puse în executare de poliţişti

* La data de 29.12.2015, ora 09.35, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți, l-au identificat la o societate comercială din localitate, pe un bărbat de 32 de ani din localitate, care poseda mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene, pentru comiterea unor fapte cu violență.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la 30.12.2015 să fie prezentat instanței de judecată.

* La data de 29.12.2015, a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, un tânăr de 27 de ani din oraşul Siret, pe numele căruia, la 05.06.2015, Tribunalul Suceava, a emis mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracțiunii de „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, inculpatul fiind pus în urmărire naţională și internaţională.
Astfel, tânărul a fost depistat în Spania şi arestat în vederea extrădării către România, iar la 29.12.2015, a fost preluat de pe aeroport de poliţiştii Serviciului investigaţii criminale, fiind escortat și încarcerat în arestul al I.P.J. Suceava, urmând ca la 30.12.2015 să fie prezentat instanței de judecată în vederea confirmării mandatului de arestare preventivă.
Mai nouă Mai veche