Mici artişti, mari talente - Muzeul de Artă "Ion Irimescu" Fălticeni

Mici artişti, mari talente - Muzeul de Artă

Muzeul de Artǎ “Ion Irimescu” în parteneriat cu Şcolile Gimnaziale “Al. I. Cuza” şi “Ion Irimescu”, Fălticeni, prin Programul “Mici artişti, mari talente”, au desfǎşurat în perioada 1 octombrie - 15 decembrie 2015 o serie de activitǎţi educativ-recreative, dedicate elevilor din ciclul primar şi gimnazial.

Pe data de 27 octombrie şi respectiv 4 noiembrie 2015, în Sala ”Pictor Aurel Bǎeşu”, clasele Şcolii Gimnaziale “Al. I. Cuza”, coordonate de doamnele învǎţǎtoare: Daria Prisacariu, Clipa Dumitriţa şi Vasilache Maria au participat la Ateliere de Graficǎ intitulate: ”Roadele toamnei în opera Maestrului Ion Irimescu”, în care lucrǎrile de grafică, dar şi de sculptură ale maestrului au reprezentat surse de inspiraţie pentru micii graficieni.

Luna decembrie a adus o serie de activitǎţi dedicate sǎrbǎtorilor de iarnă. Clasele Şcolii Gimnaziale “Ion Irimescu”, coordonate de doamnele învǎţǎtoare: Bucǎtaru Micşunica, Marcela Cozma şi Jitaru Marieta au fost implicate in activitǎţi de modelaj în lut, unde brazii, Moşi Crǎciunii şi oamenii de zǎpadǎ au întins o horǎ jucǎuşǎ pe planşetele micilor sculptori.

Pe data de 10 decembrie 2015 de la orele 14.00, în Sala “Pictor Aurel Bǎeşu”, elevi din clase diferite, îndrumaţi îndeaproape de cadrele didactice, Daria Prisacariu şi Clipa Dumitriţa au realizat felicitǎri şi ornamente pentru bradul de Crăciun folosind materiale variate: hârtie coloratǎ, mici figurine din plastelinǎ, globuri din polistiren şi sclipici multicolor.

Coordonatǎ de doamna învǎţǎtoare Vasilache Maria, Clasa I C a participat la rândul ei la un Atelier de colaj, unde avand ca punct de plecare Pomul de iarnă, elevii şi-au lǎsat frâu liber imaginaţiei împodobindu-l cu steluţe din hârtie reciclatǎ, sclipici şi mici figurine colorate. Această activitate a fost o premierǎ în cadrul Programului ”Mici artişti, mari talente”.

Cu ocazia Naşterii Domnului, Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” vă invită pe data de 26 decembrie 2015 de la orele 18.00, la un mic concert de colinde ce va avea loc în incinta instituţiei şi va fi un cadou oferit tuturor celor interesaţi şi nu numai.

Vă aşteptăm cu drag!
Mai nouă Mai veche