Bobeiciuc Cristinel - colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia

Bobeiciuc Cristinel - colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteiaProcurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, la data de 28.01.2016, au propus menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Bobeiciuc Cristinel şi au dispuns trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de ,,colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, prevăzută de art. 270 alin. 3 rap. la art. 274 din Legea 86/2006, modificată, constând în aceea că, în noaptea de 22/23.11.2015, împreună cu alte persoane neidentificate a deţinut şi, ulterior, transportat cu autovehiculul marca Renault Espace, înmatriculat în Bulgaria o cantitatea de 12.800 pachete de ţigări de diferite mărci – Marble, Marvle, Viceroy şi Fest – de provenienţă extracomunitară, fiind identificat în trafic de către organele de poliţie la ora 00:20, pe raza comunei Pojorâta, jud. Suceava, respectiv pe DN 17 - km 181 + 490 metri.

Prejudiciul produs bugetului de stat prin neachitarea valorii taxelor, accizelor şi TVA se ridică la suma de 149.583 lei.

Sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu nu înlătură sub nicio formă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul.


PRIM PROCUROR,
CONSTANTIN STEICIUC
Mai nouă Mai veche