Incendiu în municipiul Suceava, 29 ianuarie 2016

Incendiu în municipiul Suceava, 29 ianuarie 2016

Incendiu în municipiul Suceava
29.01.2016, ora anunţării la 112 - 22:25

Pompierii militari suceveni au avut parte vineri seară de o misiune deosebită. Alarma s-a dat la ora 22:25, iar apelul la 112 anunţa că pe scara unui bloc de locuinţe din municipiul Suceava este mult fum, în zona etajului trei.
Din experienţă, salvatorii s-au gândit că trebuie să fie vorba despre o gospodină care, prinsă de treburile cotidiene, şi-a uitat o cratiţă cu mâncare pe foc. S-au deplasat în viteză la faţa locului, cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, unde gândul lor s-a adeverit. Numai că gospodina a fost, de fapt, un gospodar, care s-a şi intoxicat cu fum, în încercarea de a stinge flăcările izbucnite în bucătărie.
Pompierii SMURD i-au acordat îngrijiri medicale şi, pentru mai multă siguranţă, l-au transportat la spital. Aceasta, nu înainte ca bărbatul să-i roage să-i salveze cele două pisici care au rămas captive în apartamentul inundat cu fum şi gaze toxice.
Un militar, echipat corespunzător, a intrat în interiorul locuinţei, şi după câteva reprize de „v-aţi-ascunselea”, a găsit felinele speriate. Chiar dacă înfăţişarea pompierului nu era una tocmai prietenoasă, înnegrit de fum, cu uniforma imensă plină de funingine şi apă, cu masca pe figură şi tubul de oxigen în spate, pisicile au simţit sufletul blând din spatele costumului şi s-au înghesuit la pieptul salvatorului.
Incendiul a fost lichidat, casa scării, la etajele trei, patru şi la mansardă, a fost ventilată, pisicile şi proprietarul lor - în siguranţă, astfel că intervenţia pompierilor militari s-a încheiat cu bine.
Din fericire, nu s-au înregistrat alte victime şi nici nu a fost necesară evacuarea celorlalte persoane din bloc.

Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche