Buletin de presă, 12 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 12 februarie 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La 11.02.2016, în jurul orei 23.38, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control, pe str. Ştefan cel Mare din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Bilca.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 11.02.2016, ora 19.10, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DJ 178C, în localitatea Bilca, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat de 40 de ani, din oraşul Vicovu de Sus.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La 11.02.2016, ora 11.00, Postul de poliție Ostra a fost sesizat de un bărbat de 76 de ani, din comuna Rădăşeni, cu reşedinţa în comuna Ostra, despre faptul că, în noaptea de 10/11.02.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din apartamentul pe care-l deține pe raza localității.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, prin folosirea cheilor de acces, uitate în ziua precedentă în ușa celuilalt apartament pe care victima îl deține, persoane necunoscute au pătruns în interiorul apartamentului folosit ca și magazie și au sustras mai multe recipiente de plastic cu băuturi alcoolice în valoare de circa 4.350 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

* La 11.02.2016, ora 12.30, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată de un localnic de 47 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, în jurul orei 12.00, din autoutilitara neasigurată, staţionată pe str. Gheorghe Doja din localitate, persoane necunoscute au sustras o borsetă cu acte şi o sumă de bani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

* La 11.02.2016, ora 09.50, Postul de poliție Siminicea a fost sesizat prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, angajatul unei societăți comerciale din Suceava, a suferit un accident de muncă, pe raza localității.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 11.02.2016, în jurul orei 09.30, în timp ce lucra împreună cu un alt muncitor la asamblarea unor grinzi din lemn, fiind urcat pe o schelă metalică la o înălțime de 5 m față de sol, un bărbat de 56 de ani din municipiul Suceava, angajat al firmei de construcții s-a dezechilibrat și a căzut.
Victima a fost preluată și transportată cu ambulanța la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Despre incident, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 11.02.2016, în jurul orei 10.15, în timp ce conducea atelajul hipo neînregistrat, pe DC Mironu, datorită conducerii imprudente într-o curbă la stânga, un minor de 16 ani, din comuna Valea Moldovei, a pierdut control cabalinei care s-a speriat, astfel că, atelajul hipo s-a înclinat pe partea dreaptă, iar o femeie de 35 de ani, localnică, aflată în atelaj, a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni uşoare.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche