Buletin de presă, 9 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 9 februarie 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La data de 08.02.a.c., ora 08.55, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe str. Ştefan cel Mare, din municipiul Rădăuţi, un tânăr de 26 de ani, localnic, a intrat în coliziune uşoară cu un localnic de 64 de ani, care se deplasa cu bicicleta, fără a rezulta victime sau pagube materiale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 26 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 08.02.2016, ora 14.50, în timp ce acționa pe DN 29, pe raza comunei Dumbrăveni, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni a observat în trafic, un autoturism înmatriculat în străinătate, care după intersecția cu DJ 208B Verești, a pătruns pe contrasens și a oprit pentru câteva secunde pe acostament, însă, după ce s-a pus în mișcare, nu a acordat prioritate unui autoturism care circula regulamentar, intrând în coliziunea laterală cu acesta, după care, ambele vehicule şi-au continuat deplasarea, fiind necesară urmărirea și oprirea acestora.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul înmatriculat în străinătate a fost condus de o tânără de 26 de ani, din comuna Dumbrăveni, iar celălalt autoturism implicat în eveniment de un bărbat de 47 de ani, din aceeași localitate.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul tinerei de 26 de ani și de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 47 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Tânăra de 26 de ani, a fost sancționată contravențional, cu amendă de 1.050 lei, pentru oprirea în loc nepermis și neacordarea de prioritate, după care, ambilor conducători auto li s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

* La data de 09.02.2016, ora 01.09, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, pe raza comunei Udeşti, un tânăr de 25 de ani, din comuna Fântânele, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în şanţ.
Din accident nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 08.02.a.c., ora 08.00, o femeie de 44 de ani, din municipiul Suceava, administrator al unui magazin din localitate, a sesizat poliția despre faptul că, în seara zilei de 18.01.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din magazin.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 18.01.2016, ora 18.30, în timpul orelor de program, profitând de neatenţia gestionarei, persoane necunoscute au sustras de pe rafturile magazinului două parfumuri, prejudiciul fiind de circa 800 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 08.02.2016, ora 10.05, în timp ce conducea autoturismul pe str. Tudor Vladimirescu, din municipiul Fălticeni, un bărbat de 35 de ani, din oraşul Dolhasca, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu un cap de pod.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche