Buta Ion Mihai, Gruzun Vasile Andrei, Gurzun Vasile Marian, Nechifor Alexandru Vasilică, Crăciun Ionuţ Bogdan, Sasu Adi Cristinel, Buciumanu Costel - omor, loviri sau alte violenţe

Buta Ion Mihai, Gruzun Vasile Andrei, Gurzun Vasile Marian, Nechifor Alexandru Vasilică, Crăciun Ionuţ Bogdan, Sasu Adi Cristinel, Buciumanu Costel - omor, loviri sau alte violenţePurtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BUTA ION MIHAI, pentru comiterea tentativei la infracţiunea de omor şi a inculpaţilor GURZUN VASILE ANDREI, GURZUN VASILE MARIAN, NECHIFOR ALEXANDRU VASILICĂ, CRĂCIUN IONUŢ BOGDAN, SASU ADI CRISTINEL, BUCIUMANU COSTEL toţi pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 12/13.07.2015, cu aproximaţie între ora 00.00 şi ora 00:50, persoana vătămată T. A. se deplasa pe DC 8 dinspre localitatea Drăguşeni spre localitatea Broşteni împreună cu prietena sa P.D.M., pentru a o conduce la domiciliu. În timp ce treceau prin dreptul unui restaurant din localitatea Drăguşeni, au observat în faţa acestui local parcate două autoturisme lângă care se aflau mai mulţi tineri care stăteau de vorbă. Unul dintre aceştia, inculpatul Crăciun Ionuţ Bogdan, i-a adresat numitei P.D.M. cuvinte jignitoare însă lucrurile nu au degenerat, persoana vătămată T. A. şi-a văzut de drum şi şi-a condus prietena la domiciliu.

La întoarcere, ştiind că este nevoit să se deplaseze prin acelaşi loc şi fiindu-i frică să nu fie agresat de persoanele prezente în faţa localului, a apelat telefonic un prieten rugându-l să vină în întâmpinarea sa.

Ajuns în faţa restaurantului, persoana vătămată s-a deplasat la un autoturism marca Opel Tigra în care se aflau inculpaţii Sasu Cristinel, Crăciun Ionuţ Bogdan, Buta Ion Mihai, Nechifor Alexandru Vasilică, Gurzun Vasile Andrei şi Gurzun Vasile Marian şi, dornic de a se răzbuna, a deschis portiera dreapta a autoturismului şi l-a lovit cu pumnul în plină figură pe inculpatul Crăciun Ionuţ Bogdan.

În momentele imediat următoare, din acel autoturism au coborât toţi inculpaţii care s-au năpustit asupra persoanei vătămate T.A. aplicându-i lovituri de pumni şi palme la nivelul corpului. Dintr-un alt autoturism a coborât inculpatul Buciumanu Costel şi fără niciun motiv întemeiat a intervenit în conflict şi l-a agresat pe T.A.

Urmare a loviturilor primite persoana vătămată T.A. a căzut la pământ, fiind în continuare lovit de inculpaţi. După un anumit interval de timp, inculpaţii au abandonat victima, au încetat să o mai lovească, şi au plecat. Excepţie a făcut inculpatul Buta Ion Mihai care s-a întors la victimă şi cu un cuţit tip briceag pe care îl avea asupra sa i-a aplicat lui T.A. mai multe lovituri la nivelul gâtului, spatelui şi mâinii drepte.

Conform concluziilor certificatului medico-legal emis de S.M.L. Suceava, T.A. M. a prezentat un număr de 8 plăgi tăiate, leziunile ce au necesitat pentru vindecare 15-16 zile îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian STĂNESCU

PURTĂTOR DE CUVÂNT,
PROCUROR,
Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche