Țigări confiscate de către poliţiştii de frontieră

Țigări confiscate de către poliţiştii de frontieră* Azi dimineaţă, în jurul orei 3.00, s-a prezentat în PTF Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român P. Gheorghe, în vârstă de 63 ani, domiciliat pe raza jud. Neamţ, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în Bulgaria.
Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă sub scaunul şoferului şi în roata de rezervă a autoturismului, cantitatea de 368 pachete de ţigări, marca Marvel, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

* De asemenea, pe timpul unei misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au descoperit cantitatea de 3.440 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană. Totodată, şi lucrători din cadrul Sectorului PF Brodina, jud. Suceava au descoperit abandonate, lângă frontiera de stat cantitatea de 2.000 pachete ţigări, de aceeaşi provenienşă.
Ţigările, în valoare totală de 51.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate, precum şi a documentării întregii activităţi infracţionale.


Purtător cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei
Inspector principal Radu Lungu
Mai nouă Mai veche