Buletin de presă, 16 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 16 martie 2016 - IPJ SuceavaFapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 15.03.2016, ora 16.50, Secția 12 Poliție Rurală Preutești a fost sesizată despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute au sustras din locuința unui bătrân de 83 de ani, din comuna Dolhești o sumă de bani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 15.03.2016, în jurul orei 11.00, la domiciliul părții vătămate s-au prezentat doi bărbați necunoscuți, care i-au solicitat să le vândă o cantitate de nuci.
Astfel, după ce le-a dat un sac cu nuci, pentru care urmau să achite suma de 100 lei, unul dintre cele două persoane i-a înmânat o bancnotă de 500 de lei, ocazie cu care, bătrânul a intrat în casă urmat de cei doi pentru a le aduce restul, unde, profitând de neatenția victimei, unul dintre suspecți i-a sustras suma de 30.000 lei, după care, cei doi au plecat cu un autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

* La 15.03.2016, ora 13.10, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul neasigurat mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orelor 11.30, partea vătămată a parcat autoturismul cu portierele închise, dar neasigurate, pe strada Zamca, în faţa unui club şi a intrat în bar unde a servit o cafea, iar în jurul orelor 13.10, când a revenit, a constatat faptul că, persoane necunoscute i-au sustras o geantă cu documente şi un telefon mobil.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.


Evenimente rutiere cercetate de poliţie

* La data de 15.03.2016, ora 10.08, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul 22 Decembrie, din municipiul Suceava, un tânăr de 24 de ani, din localitate, a surprins şi accidentat uşor un localnic de 18 ani, care s-a angajat în traversarea străzii, în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 15.03.2016, ora 19.55, în timp ce conducea autoutilitara, pe DJ 291A, pe raza comunei Zvoriştea, într-o curbă periculoasă, un bărbat de 36 de ani, din județul Botoşani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, intrând într-un şanţ, după care, în momentul în care a dorit să se redreseze şi să pătrundă din nou pe partea carosabilă, a acroşat o altă autoutilitară parcată regulamentar.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat de 35 de ani, din județul Iaşi, pasager în autoutilitara condusă de bărbatul de 36 de ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

* La 15.03.a.c., ora 10.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DC 54, pe raza comunei Zvoriștea, atelajul hipo condus de un tânăr de 25 de ani, din localitate, care transporta cantitatea de 1,55 m.c. lemn de foc.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos
Conducătorul atelajului hipo a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

* La 15.03.2016, ora 17.10, un echipaj de poliție din cadrul Secției 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe DJ 209A, pe raza comunei Mălini, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani, din localitate, care transporta 3 m.c. lemn de foc de esență fag.
În urma verificării avizului de însoțire, polițiștii au constatat faptul că, acesta are termenul de valabilitate expirat din 15.02.2016, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Mălini.
Ulterior, în jurul orei 17.13, același echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 209 A, pe raza comunei Mălini, o altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 44 de ani, din localitate.
Întrucât conducătorul auto a declarat faptul că, nu deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos, a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3 m.c. lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Mălini.


Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă

* La 15.03.2016, un echipaj de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza comunei Dărmăneşti, autoutilitara condusă de un bărbat de 36 de ani, din comuna Drăgoieşti.
În urma controlului autoutilitarei, polițiștii au identificat în locaşuri special amenajate, 268 pachete de ţigarete de provenienţă ucraineană, pentru care, conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de proveniență și transport.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, fiind dispuse măsuri de ridicare şi indisponibilizare în vederea continuării cercetărilor, a ţigărilor în valoare de circa 2.680 lei, a autoutilitarei și a sumelor de 2.921 dolari SUA şi 180 euro, bani aflați la conducătorul auto.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 15.03.2016, ora 12.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2, pe raza orașului Siret, autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani, din comuna Grănicești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 15.03.2016, ora 22.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208A, pe raza comunei Udești, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din municipiul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are dreptul de a conduce vehicule suspendat în perioada 13.03.2016 – 11.05.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Persoană reţinută pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier

La Secția de Poliție Rurală nr. 1 Vadu Moldovei se efectuează cercetări față de un bărbat, de 54 de ani, din com. Boroaia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat”. Acesta la data de 09.03.2016 în jurul orei 15.40 a condus autoturismul proprietate personală, pe raza comunei Fântâna Mare și nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului.
Persoana în cauză mai este cercetată într-un alt dosar penal, sub aspectul infracțiunii de ”refuz de prelevare probe biologice de sânge” faptă comisă la data de 09.12.2015 ocazie cu care i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule până la soluționarea dosarului penal.
Astfel, cel în cauză a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore şi apoi introdus în Arestul IPJ Suceava, iar la data de 16.03.2016, urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunerea de arestare preventivă.
Mai nouă Mai veche