Buletin de presă, 23 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 23 martie 2016 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 22.03.2016, ora 11.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Rădăuţi, a executat manevra de mers cu spatele, ocazie cu care, a surprins un bărbat de 62 de ani, din comuna Arbore, care conducea un scaun rulant în care se afla o femeie de 54 de ani, din comuna Arbore şi care, a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului şi a persoanei aflată în scaunul rulant.
Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 22.03.2016, ora 11.51, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17-Argestru, din municipiul Vatra Dornei, după o curbă deosebit de periculoasă la stânga, pe fondul vitezei neadaptate, un bărbat de 58 de ani, cetățean spaniol, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în şanţul din partea stângă, având în vedere direcția de deplasare.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, precum și a unei femei, de 89 ani, din comuna Iacobeni, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 22.03.2016, în jurul orei 13.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 175, în localitatea Breaza, un bărbat de 46 de ani, din comuna Moldovița, a surprins și accidentat un minor de 10 ani, localnic, care se afla în traversarea drumului județean pe o trecere de pietoni semnalizată prin marcaje și indicatoare rutiere, fără însă a fi supravegheat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 22.03.2016, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localității Păltinoasa, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, un bărbat de 41 de ani, din comuna Cacica, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat într-un şanţ, după care, în coliziune cu un podeţ.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a două femei, una de 42 de ani şi cealaltă de 33 de ani și a unui copil de 9 luni, toți din comuna Cacica, pasageri în autoturism, minorul fiind în scaun special de transport copii.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 23.03.2016, în jurul orei 00.25, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178A, în afara comunei Șcheia, după o curbă la dreapta, un tânăr de 23 de ani, din localitate, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit violent șanțul din partea stângă a drumului.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, precum și a doi tineri, unul de 18 ani și celălalt de 25 de ani, ambii din comuna Șcheia, pasageri în autoturism.
Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 22.03.2016, ora 17.59, în timp ce conducea autoutilitara, în incinta unei staţii peco din municipiul Suceava, un bărbat de 41 de ani, din localitate, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi și a intrat în coliziune cu o pompă de alimentare cu carburant nefuncţională, depozitată în incinta staţiei peco.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 22.03.2016, ora 11.00, în urma măsurilor operative întreprinse, polițiștii Postului de poliţie Buneşti, l-au depistat pe un localnic de 44 de ani, care posedă mandat de executare a pedepsei închisorii din 22.03.2016, emis de Tribunalul Suceava, fiind condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la ,,violenţă în familie”, sub forma infracţiunii de tentativă la omor asupra unui membru al familiei.
În baza mandatului, bărbatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 22.03.2016, în intervalul orar 09.10 - 09.30, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe DJ 209A, pe raza comunelor Cornu Luncii și Mălini, 3 autoutilitare care transportau material lemnos, fără documente legale de proveniență și transport, respectiv:
- la ora 09.10, autoutilitara condusă de un bărbat de 40 de ani, din comuna Baia, care transporta cantitatea de 7,5 m.c. lemn de foc,
- la ora 09.20, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani, din comuna Slatina, care transporta cantitatea de 1,45 m.c. cherestea răşinoase,
- la ora 09.30, autoutilitara condusă de un tânăr de 25 de ani, din comuna Slatina, care transporta cantitatea de 2,10 m.c. cherestea răşinoase.
Întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de 2.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar cei trei conducători auto au fost sancţionaţi contravențional conform Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche