Buletin de presă, 27 martie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 27 martie 2016 - IPJ SuceavaPersoane bănuite de comiterea unor furturi identificate de poliţişti

* La 26.03.2016, ora 06.00, Secția 14 Poliție Rurală Vama, a fost sesizată despre faptul că, dintr-o autoutilitară parcată pe raza comunei Vatra Moldoviţei au fost sustrase și distruse bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 25.03.2016, în jurul orei 21.00, conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 28 de ani din comuna Frumosu a parcat autovehiculul la intersecţia DJ 176, cu DN 17A, în afara părţii carosabile, ocazie cu care, profitând de lipsa acestuia, prin distrugerea geamurilor portierelor și forțarea ușii remorcii, persoane necunoscute au sustras documentele conducătorului auto și alte mașinii, bani, aparatură electronică, un telefon mobil și mai mulți saci cu peleți din rumeguș, unii fiind găsiţi abandonaţi pe marginea drumului şi pe albia pârâului Ciumârna, valoarea prejudiciului fiind de peste 22.000 lei.
În urma investigaţiilor efectuate de polițiști, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind doi tineri, unul de 18 ani şi celălalt de 19 ani, ambii din comuna Vatra Moldoviței, care au recunoscut faptul că, la 26.03.2016, împreună cu un localnic de 37 de ani, au sustras bunurile din autoutilitară și din remorca acesteia, după care, fără motiv, au distrus elementele ale caroseriei autoutilitarei şi unele bunurile găsite în interior.
Cei doi tineri au predat polițiștilor un laptop, un telefon mobil, suma de 100 de Euro și alte obiecte, fiind recuperat un prejudiciu de aproximativ 1.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptei și recuperarea prejudiciului.

* La 27.03.2016, ora 00.25, Secția 12 Poliție Rurală Preutești, a fost sesizată de reprezentantul unei firme de telefonie, despre faptul că, pe traseul Udești - Pleșești s-a înregistrat o defecțiune la cablurile telefonice.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, pe drumul comunal Pleșești - Udești, lipsește o bucată din cablul telefonic de circa 20 metri.
În urma activităților întreprinse cu operativitate de polițiști, pe raza localității, a fost oprit atelajul hipo condus de un bărbat de 45 de ani din municipiul Fălticeni și în care, în urma controlului, sub niște paie, a fost găsit cablu telefonic sustras, un fierăstrău și un clește.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru recuperarea prejudiciului.


Acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice

* La nivelul întregului judeţ, poliţiştii acţionează zilnic în vederea identificării celor care nu respectă legislaţia în domeniul silvic.
La 25.03.2016, ora 06.00, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni a oprit pentru control pe DN 29, pe raza orașului Salcea, autoutilitara condusă de un bărbat de 59 de ani, din comuna Stulpicani, care transporta cantitatea de 9,52 m.c. lemn de foc, de esență molid.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de provenință și transport a materialului lemnos.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, cu amendă în cuantum de 2.000 lei, iar cantitatea de 9,52 m.c. material lemnos, în valoare de 1.047 lei, a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Adâncata.

* La 26.03.2016, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni a oprit pentru control pe DN 29, pe raza orașului Salcea, autoutilitara condusă de un tânăr de 24 de ani, din comuna Frătăuții Noi, care transporta material lemnos.
În urma controlului documentelor, polițiștii au stabilit faptul că, tânărul transporta cantitatea de 6,33 m.c. cherestea, iar în avizul de însoțire era specificată cantitatea de 2,50 m.c. cherestea.
În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010, cu amendă în cuantum de 3.000 lei și confiscarea cantității de 6,33 m.c. cherestea, în valoare de 1.900 lei, ce a fost predată Ocolului Silvic Adâncata.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* În 26.03.2016, ora 03.39, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, pe raza comunei Pîrteștii de Jos, din cauza neadaptării vitezei la intrarea într-o curbă periculoasă la stânga, un bărbat de 30 de ani, din oraşul Frasin, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a părăsit partea carosabilă.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei tinere de 20 de ani și a unui tânăr de 19 ani, ambii din orașul Frasin, pasageri în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 26.03.2016, ora 10.15, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei din municipiul C-lung Moldovenesc, un localnic de 64 de ani, a surprins și accidentat ușor o femeie de 65 de ani, din localitate, aflată în traversarea străzii prin loc nemarcat și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 26.03.2016, ora 12.05, în timp ce conducea autoturismul pe str. Sucevei din municipiul Fălticeni, un bărbat de 29 de ani din comuna Slatina, nu s-a încadrat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere prin viraj la stânga și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un localnic de 26 de ani, care circula în aceeași direcție de mers, pe banda a II-a de circulație.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui bărbat de 48 de ani din județul Brașov, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 29 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

În acest week-end poliţiştii rutieri au intensificat activităţile de patrulare şi monitorizare a traficului pe drumurile publice, fiind organizate şi activităţi punctuale în intervalele orare şi pe segmentele de drum identificate cu risc accidentogen. Urmare a măsurilor dispuse, până la această oră nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave soldate cu persoane decedate.
Prezenţa activă în teren a poliţiştilor a generat, totodată şi securizarea traficului rutier, zeci de şoferi fiind identificaţi în flagrant aflându-se la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permis de conducere sau în alte situaţii care contravin legii şi pot duce la adevărate tragedii pe şosele.

* La 25.03.a.c., ora 11.03, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu din județul Bistrița Năsăud, condus de un localnic de 39 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu figura ca fiind înmatriculat în circulație.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 25.03.a.c., ora 14.40, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate care circula pe strada Sf. Dumitru, din localitate, însă, conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea până pe strada 1 Mai, unde a parcat mașina în fața unui restaurant și a încercat să plece fără să se legitimeze, fiind prins de polițiști și condus la sediul de poliție.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, șoferul este un tânăr de 21 de ani, din localitate, care are suspendat dreptul de a conduce autovehicule din data de 21.02.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 25.03.2016, ora 17.55, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2K, pe raza orașului Milișăuți, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani din comuna Arbore.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 26.03.2016, ora 12.52, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a fost sesizată despre faptul că pe DN 2, pe raza comunei Rădășeni, s-a produs o tamponare.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, un tânăr de 26 de ani din municipiul Suceava, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a efectuat manevra de depășire a autoturismului condus de un bărbat din comuna Bosanci, deși, din sens opus, circula regulamentar autovehiculul condus de un bărbat din județul Neamț, ocazie cu care a intrat în coliziune laterală cu ambele autovehicule, fără a rezulta victime.
Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul de 26 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche