Buletin de presă, 29 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 februarie 2016 - IPJ SuceavaFaptă de natură penală cercetată de poliţişti

* La data de 28.02.2016, ora 09.00, Poliţia municipiului C-lung Moldovenesc, a fost sesizată de o localnică de 25 de ani, despre faptul că, în noaptea precedentă, în timp ce se afla într-un club din localitate, persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 27.02.a.c., tânăra însoțită de mai mulți prieteni, s-a deplasat în club și și-a lăsat nesupravegheată pe un fotoliu, haina în care avea o borsetă cu un telefon mobil, iar la ora 00.00, a constatat faptul că, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil în valoare de circa 500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 28.02.2016, ora 18.55, în timp ce conducea autoturismul pe strada Principală din comuna Preutești, un bărbat de 55 de ani din localitate, a surprins şi accidentat uşor o minoră de 14 ani, localnică, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat și fără să se asigure.
Conducătorul auto și victima au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 28.02.2016, un echipaj mixt format din polițiști ai Postului de poliţie Pojorâta și reprezentanți ai Ocolului Silvic Pojorâta, a efectuat un control în pădurea situată pe raza Ocolului Silvic Pojorâta, ocazie cu care, a identificat 2 cioate, ce provin din tăierea ilegală a doi arbori nemarcați, de esență rășinoase, iar în apropierea DJ 175B, materialul lemnos rezultat, cu un volum de 2,320 m.c. și o valoare de 584,43 lei.
În urma activităților întreprinse de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un bărbat de 45 de ani, din localitate, care la 27.02.2016, a tăiat cei doi arbori, iar materialul lemnos l-a transportat cu un TAF condus de un tânăr de 29 de ani, din judeţul Iaşi, ce nu deține permis de conducere și nu are înregistrat TAF-ul proprietate personală.
Materialul lemnos rezultat în urma tăierii a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta, iar bărbatul de 45 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în sumă de 2.000 lei.
Față de tânărul de 29 de ani, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 28.02.2016, ora 15.40, un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, a identificat pe raza comunei Horodnic de Sus, un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa pe un drum comunal neclasificat, iar în momentul pătrunderii pe DN 2E și observarea echipajului de poliție, a oprit și a efectuat manevra de mers înapoi.
În cauză, s-a procedat la urmărirea autoturismului care a fost oprit pe un drumul comunal, la circa 50 de metri de DN 2E, conducătorul auto fiind identificat ca fiind un localnic de 27 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat din data de 06.05.2015, acesta declarând faptul că, autoturismul aparține soției sale, o localnică de 21 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de conducătorul auto sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, iar față de soţia acestuia pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere sau se află sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

Mai nouă Mai veche