Buletin de presă, 31 martie 2016

Buletin de presă, 31 martie 2016Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La 30.03.2016, ora 19.00, în timp ce efectua serviciul de patrulare în zona cartierului George Enescu, din municipiul Suceava, o patrulă de ordine publică, a observat doi tineri, care la vederea echipajului au fugit în pădurea situată în imediata apropiere, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestora, fiind identificați ulterior ca fiind un tânăr de 18 ani şi un minor de 14 ani, ambii din comuna Şcheia și care aveau asupra lor mai multe bunuri, respectiv 2 stick-uri, un laptop, un telefon mobil și o lanternă.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, aparatura electronică și telefonul mobil aparțin unui bărbat de 64 de ani din municipiul Suceava și au fost sustrase de cei doi tineri din garajul aparținând unui bărbat de 74 de ani, căruia, după spargerea geamului unei portiere a autoturismului proprietate, parcat în interiorul garajului, i s-a sustras o lanternă.
Prejudiciul în valoare de circa 2.500 lei a fost recuperat în totalitate mai puţin contravaloarea geamului distrus de la autoturism.
În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărul de 18 ani, care a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la data de 31.03.2016 să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Minorul urmează să fie supus unei expertizări psihiatrice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La 30.03.a.c., ora 10.10, o patrulă de poliție a identificat pe DN 2H, pe raza comunei Putna o autoutilitară, a cărei conducător auto, la vederea autospecialei de poliție, a efectuat un viraj pe o uliță comunală, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acesteia pe o distanță de aproximativ 400 m, ocazie cu care, în urma semnalele regulamentare ale polițiștilor, conducătorul autoutilitarei s-a conformat și a oprit.
La volanul autovehiculului a fost identificat un tânăr de 26 de ani, din comuna Bilca, care, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că, are permisul reținut din data de 11.02.2016, pentru o infracțiune la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 30.03.a.c., ora 13.30, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, motoscuterul condus de un bărbat de 58 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* În 30.03.2016, ora 22.30, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Moldoviţa, autovehiculul cu număr de circulaţie provizoriu condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul are montat în partea din spate o plăcuţă cu un număr de circulaţie provizorie, iar în partea din faţă o plăcuţă cu un alt număr de circulaţie provizorie, ambele expirate din anul 2014, iar bărbatul nu deține permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, după care, a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ”punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”, ce va fi soluționat procedural.


Mandat pus în executare de către poliţişti

La 30.03.2016, ora 18.14, Poliția orașului Salcea, a primit spre punere în aplicare, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Suceava, față de un bărbat de 38 de ani, din localitate, condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „înșelăciune” „emitere a unei file cec cu dată falsă” „evaziune fiscală” și „refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somație”.
În urma activităților investigative desfășurate de polițiști, cel în cauză a fost depistat într-un motel de pe raza municipiului Suceava, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche