Buletin de presă, 27 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 27 aprilie 2016 - IPJ SuceavaFapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 26.04.2016, ora 09.20, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de o femeie de 34 de ani, din localitate, despre faptul că, în noaptea de 25/26.04.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, în noaptea de 25/26.04.2016, prin forţarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras obiecte electrocasnice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa se află în construcţie sau este nelocuită, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)

* La data de 26.04.2016, ora 15.55, Poliția oraşului Vicovu de Sus a fost solicitată în sprijin de un echipaj al Serviciului Poliţie Transporturi Feroviare Rădăuţi pentru prinderea unor persoane necunoscute care sustrag traverse de cale ferată de pe raza comunei Straja.
Polițiștii deplasați operativ la faţa locului, au identificat în lunca râului Suceava, un bărbat de 35 de ani, din comuna Straja, care la vederea autospecialei de poliţie a încercat să fugă, fiind urmărit aproximativ 50 de metri şi imobilizat.
Totodată, în locul unde a fost observat iniţial făptuitorul, polițiștii au identificat 4 traverse de cale ferată şi mai multe capete de diferite dimensiuni, precum și sculele folosite la sustragerea acestora.
Cercetările au fost preluate de Serviciul Poliţie Transporturi Feroviare Rădăuţi, în cauză fiind întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

* La data de 26.04.2016, ora 18.14, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 291A, în interiorul localității Frătăuții Noi, pe un sector de drum în pantă și cu marcaj longitudinal continuu, un bărbat de 47 de ani din orașul Siret, a executat manevra de depășire a unui tractor condus de un localnic de 75 de ani, care a efectuat un viraj regulamentar spre stânga, cele două vehicule intrând în impact lateral.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului tractorului.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tractoristul de 75 de ani are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din 14.02.2016.
Conducătorul auto de 47 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acestuia și conducătorului tractorului li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală şi contravenţională la regimul silvic

* La data de 26.04.2016, în jurul orei 13.00, o patrulă din cadrul Postului de poliție Putna a oprit pentru control, pe DC Sihăstria Putnei, pe raza comunei Putna, autoutilitara condusă de un localnic de 65 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât existau diferențe majore privind ora plecării din pădure, consemnată în avizul de însoțire a materialului lemnos și ora opririi autoutilitarei în trafic, transportul fiind depistat la o distanță mică față de punctul de încărcare, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul efectua un alt transport cu același aviz de însoțire.
În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialului lemnos, în cantitate de 6,50 m.c. lemn de foc de esență fag, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

* La data de 26.04.2016, ora 19.00, Poliția orașului Solca a fost sesizată despre faptul că, din pădurea ce aparține Ocolului Silvic Solca - Cantonul Izvor, un grup de persoane au tăiat ilegal mai mulți arbori.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificate 15 bucăți de bușteni de esență rășinoase nemarcați, cu un volum de 5 m.c., ce au fost predați în custodia Ocolului Silvic Solca.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, suspecți de comiterea faptei sunt un bărbat de 63 de ani, un tânăr de 22 de ani şi unul de 26 de ani, toți din orașul Solca,
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național” și „tentativă de furt de arbori din fondul forestier național”, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

* La data de 27.04.2016, ora 00.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe un DC neclasificat din comuna Horodnic de Jos, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Pe perioada legitimării conducătorului auto, la fața locului a apărut un localnic de 27 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care a încercat să-i împiedice pe polițiști să ia măsurile legale față de şoferul de 34 de ani, care a devenit și el agresiv, fiind necesară folosirea spray-ul iritant lacrimogen și încătușarea conducătorului auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de tânărul de 27 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de obstrucționarea justiției, ce va fi soluționat procedural.


Mandat pus în executare de poliţişti

* La data de 26.04.2016, a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava un tânăr de 28 ani din comuna Ipotești, pe numele căruia, Tribunalul Suceava a emis la 29.11.2015 mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracţional organizat” şi „contrabandă”.
Inculpatul a fost pus în urmărire naţională prin dispoziţia I.G.P.R. din 30.11.2015, fiind depistat și arestat în Olanda și extrădat către România la 26.04.2016.
Astfel, tânărul a fost preluat de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, fiind escortat și introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 27.04.2016 să fie prezentat instanței de judecată în vederea confirmării mandatului de arestare preventivă.
Mai nouă Mai veche