Buletin de presă, 3 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 3 aprilie 2016 - IPJ SuceavaAcţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice

La nivelul întregului judeţ, poliţiştii acţionează zilnic în vederea identificării celor care nu respectă legislaţia în domeniul silvic. Şi în acest week-end poliţiştii de ordine publică au fost prezenţi în teren, identificând în flagrant persoane care transportau material lemnos fără documente de provenienţă, cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

* La 01.04.2016, în jurul orei 04.45, o echipă mixtă formată din polițiști ai Poliţiei oraşului Salcea şi ai Postului de poliţie Dumbrăveni, în cooperare cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, au oprit în trafic pe DN 29, în orașul Salcea autospeciala condusă de un bărbat de 68 de ani, din comuna Valea Moldovei, care transporta 6,90 m.c. cherestea, deși în avizul de însoțire a materialului lemnos nu era trecută proveniența acestuia, însă era specificată cantitatea de 4 m.c. cherestea.
În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă în cuantum și 2.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea materialului lemnos în valoare de 2.415 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

* La 01.04.a.c., în jurul orei 16.45, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în cooperare cu specialiștii Ocolului Silvic Pojorâta, au efectuat un control în pădurea proprietatea unui localnic, ocazie cu care, au identificat 6 cioate, cu un volum de 12,924 m.c. și o valoare de 3.157,44 lei, ce provin de la arbori de rășinoase și foioase nemarcați și care au fost tăiați ilegal.
În urma activităților întreprinse, echipa de control a stabilit faptul că, vinovat de tăierea arborilor este un bărbat de 62 de ani, din comuna Pojorâta, pe proprietatea căruia a fost identificată o parte din materialul lemnos tăiat, iar cealaltă parte a rămas la fața locului.
Materialul lemnos a fost predat în custodie părții implicate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, ce va fi soluționat procedural.

* La 01.04.a.c., în jurul orei 21.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a oprit pentru control pe un drumul comunal de pe raza comunei Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani, din localitate, care transporta material lemnos fără a fi marcat cu ciocanul silvic.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 4,83 m.c. lemn lucru rășinoase, acesta declarând faptul că l-a tăiat de pe terenul proprietatea bunicului său.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea materialului lemnos, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La 01.04.2016, în jurul orei 10.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza comunei Vama, la intersecția cu strada 1 Mai, un bărbat de 51 de ani, din localitate, a virat dreapta, moment în care, a surprins și accidentat ușor o minoră de 10 ani, localnică, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
După producerea accidentului, conducătorul auto a modificat starea acestuia în sensul că, a condus autoutilitara până în curtea societății aflată în imediata apropiere.
Bărbatul de 51 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 02.04.a.c., în jurul orei 02.36, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin ,,S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, în zona trecerii pentru pietoni de pe strada Universității din localitate, un autoturism a surprins și accidentat un pieton, după care a părăsit locul faptei.
Victima, un bărbat de 30 de ani din municipiul Suceava, a fost preluată şi transportată cu ambulanța la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, ocazie cu care, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma activităţilor investigative specifice desfăşurate, polițiștii au reușit identificarea conducătorul autoturismului implicat în accidentul de circulație, ca fiind un tânăr de 24 de ani, din comuna Mălini.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

* La 02.04.2016, în jurul orei 16.10, în timp ce conducea autoturismul pe str. Intersecţiei, din comuna Berchişeşti, un bărbat de 30 de ani, din localitate, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă la trecerea pe lângă atelajul hipo condus de un localnic de 35 de ani, care staţiona și l-a acroşat, proiectându-l pe căruţaş pe partea carosabilă.
După impact, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, deplasându-se la domiciliu.
Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, personalul medical, stabilind faptul că, aceasta nu prezintă semne traumatice.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat şi mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de bărbatul de 30 de ani sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă” şi ”părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei” ce va fi soluționat procedural.

* La 02.04.2016, ora 19.00, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava, ajungând la o trecere pentru pietoni, un bărbat de 46 de ani, din judeţul Botoşani, a surprins și accidentat ușor un minor de 13 ani, localnic, pieton, care s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal.
Victima a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 02.04.2016, ora 21.20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209B, în comuna Mălini, o tânără de 26 de ani, din municipiul Fălticeni, nu a adaptat viteza într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un arbore.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui tânăr de 21 de ani, din comuna Mălini, pasager în autoturism.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Atenţie la modul de asigurare a anexelor şi caselor în construcţie

Odată cu venirea primăverii şi sezonului cald reîncep activităţile în construcţii, astfel încât se impune luarea unor măsuri preventive suplimentare pentru a nu fi expuşi furturilor de materiale de construcţii, scule şi dispozitive folosite în construcţii şi alte bunuri de valoare.

* La 01.04.2016, în jurul orei 09.00, Postul de poliţie Ipoteşti a fost sesizat de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o magazie a locuinței aflate în construcție pe raza comunei, mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că imobilul în construcție se află într-un loc izolat, la marginea localității, în noaptea de 31.03./01.04.2016, persoane necunoscute au sustras din interiorul unei magazii, scule electrice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiștii pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

* La data de 02.04.2016, ora 18.00, Poliția orașului Cajvana a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, persoane necunoscute au sustras bunuri din locuința moștenire aparținând unui bărbat de 32 de ani din municipiul Suceava.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul vechi, folosit ca magazie, nu este locuit, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras mai multe scule folosite în construcţii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiștii pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă dotarea locuinţelor cu sisteme de supraveghere şi alarmare, astfel încât activitatea infracţională să fie descurajată, iar în cazul săvârşirii unor furturi, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului să fie mult mai rapidă şi mai facilă.
Mai nouă Mai veche