Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național. Proiect partenerial desfăşurat de Poliţia Româna şi Fundația Collegium XXI

Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național. Proiect partenerial desfăşurat de Poliţia Româna şi Fundația Collegium XXIInspectoratul de Poliție Județean Suceava și Fundația Collegium XXI din municipiul București, au organizat și au desfășurat în parteneriat proiectul educațional ,,CUNOAȘTE ȘI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAȚIONAL”, în cadrul programului şcolar „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

La activitățile derulate, în perioada 18.04 - 20.04.2016 și prezentate de către agentul șef adjunct PĂDURARIU CRISTINEL, lucrător specialist din cadrul I.P.J. Suceava, desemnat cu atribuții în domeniul protejării patrimoniului cultural național, au răspuns prezent un număr de 170 de elevi și cadre didactice și s-a avut în vedere obiectivul Poliției Române „Încurajarea atât a populaţiei cât şi a instituţiilor publice şi private să raporteze cazurile de trafic ilicit de bunuri culturale mobile”, realizat printr-o campanie de informare şi prin măsuri educative în vederea creşterii gradului de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la prejudiciile grave pe care le produce traficul ilicit cu bunuri culturale mobile.

Activitățile propuse s-au desfășurat în prima parte, în cadrul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din mun. Suceava, la Colegiul „Andronic Motrescu” din mun. Rădăuți și la Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” Putna și au continuat la Muzeul de Stiințele Naturii - Suceava, Muzeul de Etnografie „Samuil și Eugenia Ioneț” din mun. Rădăuți și Colecția muzeală a Mănăstirii Putna, iar la final elevii și profesorii participanți au primit materiale didactice şi promoţionale care au fost asigurate de către Direcţia de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Fundaţiei Colegium XXI.
Mai nouă Mai veche