Buletin de presă, 28 aprilie 2018 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 28 aprilie 2018 - IPJ SuceavaFapte de natură penală cercetate de către poliţişti

* În data de 27.04.2016, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată de un tânăr de 23 de ani, din localitate, despre faptul că, în seara zilei de 26.04.2016, între orele 20.30-21.00, persoane necunoscute i-au sustras mopedul parcat pe marginea DJ 208S, pe raza satului Probota și lăsat neasigurat, întrucât a rămas fără benzină.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scop de folosință, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

* La 27.04.a.c., ora 13.30, Poliția comunală Șcheia a fost sesizată de un localnic de 55 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras din autoturism un generator electric.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 27.04.2016, în jurul orei 12.00, persoana vătămată s-a deplasat cu autoturismul în comuna Șcheia, pentru a efectua lucrări de amenajare a unui monument funerar, după care, a așezat generatorul în portbagajul autoturismului, fără să-l asigure și a executat lucrări la un alt monument funerar situat la circa 50-60 m, iar la final a constatat lipsa aparaturii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

* La 27.04.2016, ora 16.35, Poliția orașului Frasin, a fost sesizată despre faptul că, pe str. Obreja, din localitate, un bărbat de 37 de ani, din localitate, a fost victima unui accident de muncă.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în jurul orei 16.30, în timp ce efectua lucrări de montare a țevilor de canalizare într-un șanț, victima, angajată la o societate comercială, a fost surprinsă de pământul căzut dintr-un perete lateral, neprotejat cu panouri.
Pentru salvarea bărbatului, au intervenit colegii de muncă și ulterior reprezentanții I.S.U. Suceava, pe toată durata operațiunii, victima fiind conștientă.
Ulterior, aceasta a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, accidentul de muncă s-a produs din cauza nerespectării măsurilor de securitate în muncă prevăzute de proiect, respectiv neasigurarea pereților laterali de la șanț cu panouri de protecție.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și ”neluarea măsurilor legale de securitate și securitate în muncă”, ce va fi soluționat procedural.


Persoană reţinută pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă

* La 27.04.2016, ora 15.58, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe raza comunei Straja, autoturismul condus de un bărbat de 63 de ani, din Ucraina.
În urma verificării interiorului autoturismului, polițiștii au identificat un spațiu special amenajat, în care se aflau 5.538 pachete de țigări cu banderole fiscale ucrainene.
Țigările în valoare de aproximativ 60.000 lei au fost confiscate, iar autoturismul în valoare de aproximativ 3.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliției.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, bărbatul de 63 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 28.04.2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

* La 27.04.a.c., ora 14.10, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17A, pe raza comunei Dornești, un tânăr de 25 de ani, din orașul Siret, a acroșat și rănit ușor, un minor de 13 ani, din localitate, care se deplasa pe bicicletă și care, ajungând în intersecție, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 27.04.2016, ora 14.38, în timp ce se deplasa cu trotineta, pe strada Octav Băncilă, din municipiul Suceava, un minor de 9 ani, localnic, a pătruns în intersecţie fără să se asigure, fiind acroşat și accidentat ușor de autoturismul condus regulamentar de o femeie de 31 de ani, din localitate.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 27.04.2016, ora 19.47, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208D, pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, un bărbat de 65 de ani, din municipiul Suceava, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat de 64 de ani, localnic, intrând în coliziune cu acesta.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 64 de ani şi unui bărbat de 61 de ani, din localitate, pasager în autoturismul condus de acesta.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 27.04.2016, ora 18.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 70, pe raza comunei Bosanci, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Suceava, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă de un bărbat de 45 de ani, din județul Botoșani.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui bărbat de 25 de ani, din județul Botoșani, pasager în autoutilitară.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La 27.04.a.c., ora 19.25, un echipaj de poliție a oprit pentru control la intersecția dintre un DC neclasificat și DN 29, de pe raza comunei Dumbrăveni, autoutilitara condusă de un bărbat de 41 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 27.04.2016, ora 20.48, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe un DC neclasificat din comuna Putna, mopedul condus de un bărbat de 29 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 27.04.a.c., ora 22.10, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Ștefan cel Mare, din municipiul Rădăuți, autoutilitară cu remorcă, condusă de un bărbat de 35 de ani, din comuna Satu Mare, pe care se afla un autoturism.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, permisul de conducere al bărbatului este necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul”, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de către poliţişti

* La 27.04.2016, ora 15.30, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 174F, pe raza comunei Șaru Dornei, utilajul forestier TAF, condus de un bărbat de 40 de ani, din localitate, care transporta pe o platformă, cantitatea de 5,44 m.c. lemn rotund rășinoase de esență molid.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.170/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat organelor silvice.
Mai nouă Mai veche