Buletin de presă, 29 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 aprilie 2016 - IPJ SuceavaAtenţie la modul de asigurare a bunurilor şi locuinţelor

* La 28.04.2016, ora 11.06, Postul de poliție comunal Vicovu de Jos, a fost sesizat prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, persoane necunoscute au sustras bunuri din imobilul unui bărbat de 40 de ani, din municipiul Rădăuți.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, persoana vătămată fiind plecată în străinătate, în perioada 14.04.-28.04.2016, prin forţarea uşii de acces, persoane necunoscute au pătruns interior, de unde au sustras aparatură electronică și scule.

* La 28.04.2016, ora 18.25, Secția 2 Poliție Rurală Ipoteşti, a fost sesizată de un bărbat de 44 de ani, din comuna Bosanci, despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuinţa aflată în construcție.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul în construcție și nu este locuit, în noaptea de 27/28.04.2016, prin forțarea unei uși, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras scule electrice.
În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

Având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale şi faptul că în această perioadă mulţi suceveni vor părăsi domiciliul pentru a se deplasa în excursii, vizite la prieteni, vor participa la diverse activităţi în aer liber, poliţiştii recomandă să dispuneţi toate măsurile preventive pentru a nu deveni victime ale hoţilor:
  • cultivaţi si pastrati relaţiile bune cu vecinii – ei pot recunoaşte sau depista un raufacator in curte, la usa sau fereastra dumneavoastră;
  • daca aveti suspiciuni in legatura cu o persoana, anuntati imediat politia si alertati vecinii;
  • daca lipsiti de acasa, chiar si pentru un timp scurt, nu va anuntati absenta;
  • comunicati la plecare unui vecin de incredere, unei rude sau unei cunostinte destinatia si numarul de telefon unde puteti fi gasit in caz de nevoie;
  • verificati la plecare daca ati luat toate masurile de siguranta a locuintei;
  • daca plecati pentru mai mult timp de acasa, nu lasati corespondenta sau ziarele sa se adune in cutia postala; rugati un vecin sau o ruda sa va ridice corespondenta;
  • acordati atentie cand la usa dumneavoastră se prezinta persoane necunoscute care declara ca fac parte din diferite institutii sau societati; solicitati legitimatia de serviciu si buletinul de identitate si retineti numele, prenumele si seria actului de identitate;
  • daca persoanele ezita sa se identifice, nu stati la discutie;
  • invatati copiii sa nu dea relatii nimanui despre locuinta sau bunurile din aceasta si sa nu deschida usa nimanui in lipsa dvs.;
  • montati usi duble daca intrarea in locuinta se face direct din strada;
  • daca ati pierdut cheile si ati fortat usa, luati imediat masuri de reparare a usii si tocului;
  • nu va limitati doar la o singura incuietoare – cu cat aveti montate mai multe incuietori la usa, cu atat gradul de siguranta este mai mare;
  • preferati broastele cu butuc in locul celor normale;
  • nu atasati la chei etichete sau insemne cu numele si prenumele dvs.;
  • daca a disparut sau ati pierdut cheia, inlocuiti imediat incuietoarea;
  • protejati ferestrele de la subsol si cele de la parter cu grilaje metalice;
Eveniment rutier cercetat de poliţişti

* La data de 28.04.2016, în jurul orei 17.55, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în interiorul localităţi Frasin, un bărbat de 36 de ani, din oraşul Gura Humorului, a acroşat și accidentat ușor o femeie de 41 de ani, din localitate, angajată în traversarea regulamentară a drumului, pe trecerea de pietoni semnalizată prin indicatoare şi marcaj.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital acestuia și victimei li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La 29.04.2016, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, s-a sesizat despre faptul că, în centrul municipiului, la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Piața Unirii, s-a produs o tamponare, soldată cu pagube materiale,
Întrucât unul dintre conducătorii auto implicați în eveniment, respectiv un bărbat de 49 de ani din localitate, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Celălalt conducător auto a fost și el testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 29.04.2016, în jurul orei 01.03, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe str. Calea Unirii din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani, din comuna Pătrăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la consecinţele consumului de alcool la volan, sfătuindu-i pe şoferi să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, întrucât implicaţiile din punct de vedere al riscului rutier cât şi al urmărilor în plan juridic şi personal sunt din cele mai grave.


Mandat pus în executare de poliţişti

* La data de 28.04.2016, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava au pus în executare mandatul de arestare preventivă emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc la 12.04.2016, privind pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Sadova, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat și urmărit prin dispoziția I.G.P.R. din 13.04.2016.
Astfel, bărbatul a fost localizat de polițiști pe raza localității Pojorâta, în spatele cantonului silvic din localitate, însă acesta nu s-a supus somației, fiind urmărit, imobilizat, escortat și încarcerat în arestul al I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche