Buletin de presă, 26 iunie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 26 iunie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 24.06.2016, în jurul orei 19.25, în timp ce conducea autoturismul pe str. G-ral E.Grigorescu din orașul Gura Humorului, la intersecţia cu str. Ştefan cel Mare, un localnic de 22 de ani, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat de 34 de ani din orașul Frasin, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 34 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 34 de ani și de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 22 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie, iar autoturismul aparține unui localnic și l-a sustras din fața locuinței acestuia.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 24.06.2016, ora 22.57, în timp ce conducea motocicleta pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava, un tânăr de 27 de ani din comuna Şcheia, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat pe partea carosabilă, acesta declarând faptul că, a efectuat o manevră de evitare a impactului cu autoturismul condus de un localnic de 48 de ani, care circula pe banda I și care, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale, însă, nu a rămas internată.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

La 25.06.2016, în jurul orei 16.17, în timp ce conducea autoturismul pe str. Piaţa Republicii, din orașul Gura Humorului, o localnică de 39 de ani, a surprins şi accidentat ușor un bărbat de 77 de ani, din localitate, angajat regulamentar în traversarea părţii carosabile pe marcajul pietonal, semnalizat cu indicatoare şi marcaje rutiere.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătoarea auto și de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 25.06.2016, în jurul orei 21.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localității Dărmănești, un tânăr de 18 ani, din comuna Zamostea, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de depăşire a unui autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a părăsit partea carosabilă.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unei minore de 14 ani, din județul Botoșani, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosar penal la regimul rutier

La 25.06.2016, în jurul orei 15.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe str. Uzinei din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de o localnică de 32 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul este neînmatriculat, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.



Atenţie la modul de asiguare a locuinţelor!


Cel puţin un sfert din furturile din locuinţă sunt ,,facilitate” de superficialitatea victimelor în modul de asigurare a imobilelor pe perioada când sunt plevate de acasă.
În acest context, poliţiştii recomandă proprietarilor dispunerea unor măsuri minime care să îi ferească de situaţiile de risc victimal.

La 24.06.2016, ora 17.07, Secției 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, de un localnic de 30 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, victima fiind plecată în străinătate, în perioada 14.05-24.06.2016, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras aparatură electronică și bunuri de uz personal.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

La 24.06.2016, ora 16.30, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuţi, a fost sesizată despre faptul că, persoane necunoscute au sustras bunuri din imobilul aparținând unui bărbat de 45 de ani, din comuna Zamostea.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistema de alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, victima fiind plecată în străinătate, în perioada 18-24.06.2016, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras unelte electrice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

La 25.06.2016, ora 16.46, o femeie de 58 de ani, din comuna Berchișești, a sesizat poliția prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în perioada 18-25.06.2016, persoane necunoscute au pătruns în anexele locuinței sale și i-au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare și de faptul că, victima a fost plecată de la domiciliu, în perioada 18-25.06.2016, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în anexele locuinței, de unde au sustras produse agricole.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Nu uitaţi:

- Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă ! Se întâmplă să dormiţi, să fiţi în baie sau în balcon, iar în acest timp, în doar câteva secunde, cineva să vă ia din hol, în special, geanta, portmoneul, telefonul, banii… (obiecte pe care, frecvent, le ţinem la cuier ori pe un dulăpior, în hol).Bate uşor, dacă nu răspunde nimeni încearcă uşa, deschide încet şi…dacă e momentul potrivit, în câteva secunde acţionează!! Dacă o surprinde cineva în casă, spune fără reţineri că se interesează dacă locuieşte persoana „x” în bloc, ori că i s-a părut că i s-a răspuns la bătaia în uşă şi de aceea a intrat. Nu e o problemă dacă dă greş, mai sunt atâtea uşi de încercat!!

- Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi! Vi se pare întâmplător faptul că se comit multe spargeri în locuinţe în care hoţii găsesc sume destul de frumoase de bani?? Nu este deloc aşa! Ei acţionează „la pont”, adică ştiu dinainte că în unele locuinţe există bani: dintr-un împrumut tocmai luat, din vânzarea unor bunuri, depozite la domiciliu etc. aşadar, nu discutaţi despre planurile Dvs. financiare, nu ştiţi niciodată unde va ajunge acea informaţie! Atenţie şi la prietenii copiilor Dvs. care vă frecventează locuinţa!

- Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să înlocuiţi de îndată încuietoarea!

- Alegeţi acele încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!
- Asiguraţi-vă uşile cu două sisteme de închidere şi utilizaţi-le pe amândouă! (timpul suplimentar necesar infractorului să deschidă două sisteme, de multe ori îl descurajează)
- Pentru uşile metalice, se va urmări ca acestea să aibă şildurile îngropate sau inel de protecţie (pentru a nu putea fi prinse cu obiectele folosite de infractor să smulgă butucul)!
- Montaţi sisteme de alarmă conectat la o societate de pază şi protecţie!
- Instalaţi un dispozitiv de supraveghere video a perimetrului locuinţei/blocului!
- Notaţi seriile aparaturilor electronice sau păstraţi actele de provenienţă, să fotografiaţi bijuteriile sau tablourile de valoare, pentru a putea fi ulterior identificate mai uşor!
- Dacă angajaţi muncitori din alte localităţi, informaţi poliţistul despre acest lucru!
- Încuiaţi uşile şi ferestrele când plecaţi de acasă, iar animalele nu le lăsaţi afară din curte, nesupravegheate !
- Nu lăsaţi cheile de la casă la vedere, uşor de găsit!
Mai nouă Mai veche