Range Rover căutat în Italia, depistat la P.T.F. Siret

StiriSuceava

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au indisponibilizat un autoturism marca Range Rover, în valoare de 162.000 lei, care figura în bazele de date ca fiind căutat de către autorităţile din Italia.

* În ziua de 26 iunie a.c., în jurul orei 23.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, cetățeanul român D. C., conducând un autoturism marca Range Rover, înmatriculat în Italia, care era însoțit de P. N., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, ambii fiind în vârstă de 40 de ani.
Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra mașinii, ocazie cu care au constatat că seria șasiului mașinii nu corespunde cu cea pansonată pe caroserie, iar seria certificatului de înmatriculare prezintă modificări prin ștersături mecanice.
În urma verificărilor efectuate s-a constat faptul că autoturismul figura în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Italia, din luna martie a acestui an.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire și uz de fals, iar autoturismul în valoare de 162.000 lei a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

* În această dimineață, în jurul orei 05.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret pentru a intra în țară, călătorind pe jos, cetățeanul român O. Dragoș, în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza jud. Botoșani.
Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra persoanei și bagajelor, ocazie cu care au descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, pe corpul bărbatului și în bagajele personale, cantitatea de 338 pachete de țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.
Țigările în valoare de 423 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Suceava –cms.şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan
Mai nouă Mai veche