Alege Viaţa ! – Nu consumaţi alcool şi urcaţi la volan

Alege Viaţa ! – Nu consumaţi alcool şi urcaţi la volan Având în vedere perioada week-end-ului şi manifestările cultural-artistice organizate pe raza judeţului, poliţiştii au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, o prioritate constituind-o identificarea şoferilor care conduc vehicule după ce au consumat alcool, aceştia reprezentând un pericol real siguranţa traficului rutier.

La 22.07.2016, ora 06.57, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 2, în localitatea Sasca, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din municipiul București, depistat cu aparatul radar, în timp ce rula cu viteza de 108 km/h, pe un sector de drum cu limitare de 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat din 02.07.2013.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 22.07.2016, în jurul orei 19.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe strada Piaţa Republicii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani, din județul Arad, care a trecut pe culoarea roşie a semaforului electric.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat în perioada 09.07.-07.08.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.07.2016, ora 02.15, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Mihai Eminescu din localitate, autovehiculul cu remorcă condus de un tânăr de 22 de ani, din Republica Moldova.
În urma controlului, polițiștii au constatat faptul că, permisul de conducere al tânărului este necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule.
Conducătorul auto a declarat faptul că, autovehiculul i-a fost încredinţat de un bărbat de 27 de ani, din Republica Moldova, care cunoştea faptul că, nu posedă permis de conducere categoria „E”.
În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 22 de ani fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere corespunzător”, iar bărbatul de 28 de ani pentru comiterea infracțiunii de „încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei”, ce va fi soluționat procedural.

La 23.07.2016, ora 08.00, un echipaj de poliție aflat în serviciu pe DN 17, pe raza comunei Sadova, a efectuat semnat regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul acestuia nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 200 metri, fiind oprit ulterior în trafic.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 30 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc și întrucât emana halenă alcoolică și se manifesta violent încercând să se sustragă cercetărilor, s-a procedat la încătuşarea acestuia.
Bărbatului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.07.2016, ora 23.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208, pe raza comunei Dolhești, autoturismul condus de un localnic de 24 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 24.07.2016, ora 03.10, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Calea Transilvaniei, din municipiul Vatra Dornei, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Iacobeni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l, alcool pur în aerul expirat, după care, a fost condus la spital, unde, tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Pentru a nu vă pune viaţa în pericol atât a dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.
Mai nouă Mai veche