Buletin de presă, 19 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 19 iulie 2016 - IPJ SuceavaEveniment rutier cercetat de către poliţişti

La 18.07.2016, ora 13.35, în localitatea Mitocu Dragomirnei, o femeie, de 37 ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, nu a păstrat în timpul depăşirii o distanţă laterală suficientă, intrând în coliziune laterală cu bicicleta condusă în acelaşi sens de mers de către un bărbat, de 59 ani, din localitate.
În urma impactului biciclistul s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, rezultând vătămarea corporală ușoară a acestuia.
Conducătoarea auto şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.



Fapte de natură penală cercetate de către poliţişti

La 18.07.2016, ora 10:10, un bărbat, din municipiul Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, dintr-o locuinţă în construcţie amplasată pe raza localităţii Pătrăuţi, aparţinând fratelui său, s-au furat mai multe bunuri.
La faţa locului s-a constatat că în localitatea Pătrăuți, un bărbat, de 30 ani, din orașul Salcea îşi edifică un imobil, aflată în prezent în stadiul „la roşu”, de care are grijă tatăl celui în cauză, proprietarul imobilului fiind plecat la muncă în Irlanda.
În prezent, la imobil lucrează un bărbat, din oraşul Salcea, care montează instalaţia sanitară, astfel că, la 16.07.2016, în jurul amiezii, după terminarea activităţilor, instalatorul a asigurat imobilul şi a părăsit locaţia.
La 18.07.2016, în jurul orei 09.30, când tatăl proprietarului imobilului a venit la locuinţă pentru a verifica starea acesteia, a constat că de la imobil au fost sustrase un număr de 4 geamuri cu tâmplărie PVC şi geam termopan, cu tot cu rulouri din aluminiu, de diferite dimensiuni şi o uşă de acces confecţionată din acelaşi material.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţişti, sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

La 18.07.2016, ora 12:40, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie, de 41 ani, din localitate, despre faptul că a fost înşelată de persoane necunoscute cu ocazia comercializării unor produse pe site-ul OLX.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în cursul lunii iunie 2016, persoana vătămată a postat un anunţ pe site-ul OLX, prin care oferea spre vânzare un set de bijuterii, respectiv colier şi cercei din aur la preţul de 900 euro. Astfel, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută care s-a arătat interesată de ofertă şi a convenit cu cel care a apelat-o telefonic să achiziţioneze setul de bijuterii cu suma de 2.500 lei.
În perioada 10-15.06.2016 la adresa de domiciliu a persoanei vătămate s-au prezentat doi bărbați, care au primit setul de bijuterii, iar aceştia i-au lăsat ca și garanţie o monedă din metal de culoare galbenă.
Aceştia i-au spus persoanei vătămate că moneda este din aur şi urmau ca ulterior să se prezinte să-i înmâneze persoanei vătămate suma de 2500 lei, lucru care nu s-a mai întâmplat.
În următoarele zile persoana vătămată a contactat cumpărătorii, care însă nu i-au mai răspuns apelurilor și nici sms-urilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști, sub aspectul comiterii infracțiunii de „înșelăciune”, în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.
Mai nouă Mai veche