Buletin de presă, 29 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 iulie 2016 - IPJ Suceava Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 28.07.2016, ora 12.00, Postul de poliție Stulpicani a fost sesizat de un localnic de 43 de ani, despre faptul că, în perioada 16.07.–18.07.2016, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul parcat în depozitul societății comerciale pe care o administrează pe raza localității.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei care a lăsat autoturismul neasigurat și cu cheia de pornire în contact, lângă locuință, într-un spațiu împrejmuit, în perioada 16.-18.07.2016, persoane necunoscute i-au sustras mașina, însă victima nu a sesizat poliția, crezând că a fost luată în interesul serviciului de angajații firmei și a plecat în concediu până la data de 24.07.2016. Întrucât la revenirea din concediu, nu a identificat-o, bărbatul de 43 de ani a sesizat poliția.
În urma investigațiilor efectuate de poliţişti, autorul furtului a fost identificat ca fiind un tânăr, de 23 de ani, din orașul Frasin, care a declarat faptul că, la 17.07.2016, în jurul orei 17.00, a sustras autoturismul și l-a valorificat contra sumei de 500 de lei la o firmă din orașul Frasin, ce are ca obiect de activitate colectarea de fier vechi.
Prejudiciul în valoare de circa 1.000 euro, a fost recuperat, fiind predat persoanei vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 28.07.2016, ora 07.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, pe raza comunei Dolhești într-o curbă la dreapta, un tânăr de 26 de ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a acroșat un parapet și s-a răsturnat într-un șanț.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital, nefiind necesară internarea.
Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 28.07.2016, în jurul orei 10.25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mănăstirea Humorului din orașul Gura Humorului, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, un bărbat de 84 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, a încercat să evite impactul cu un câine apărut pe partea carosabilă și a intrat cu roata într-o gură de canal semnalizată corespunzător, după care s-a răsturnat.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital, însă, nu a rămas internat.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 28.07.2016, ora 12.40, în timp ce conducea autoturismul pe str. Gheorghe Doja din municipiul Suceava, o femeie de 33 de ani, din localitate a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure și a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de un bărbat de 32 de ani, din municipiul Suceava, care rula în spate şi care s-a angajat în depăşire.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătoarea auto şi de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru motociclist, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Acţiune executată de poliţişti

La data de 28.07.2016, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava, au organizat o acțiune punctuală pe raza municipiului Suceava și a comunei Marginea pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile și a comerțului neautorizat, cu următoarele rezultate:
- societăți comerciale și persoane fizice verificate = 39;
- infracțiuni constatate = 2;
- sancțiuni contravenționale aplicate = 12, toate la Legea nr.12/1990, în valoare de 40.000 lei;
- bunuri confiscate în valoare totală de 1.797 lei, constând în țigări, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.
Mai nouă Mai veche