Informare privind stadiul acţiunii de verificare a unităţilor şcolare din judeţul Suceava, la data de 18.07.2016

Informare privind stadiul acţiunii de verificare a unităţilor şcolare din judeţul Suceava, la data de 18.07.2016În baza prevederilor Ordinului Prefectului judeţului Suceava nr.261 din 07.07.2016 privind constituirea comisiei interinstituţionale pentru verificarea unităţilor şcolare neautorizate din judeţul Suceava, comisia astfel constituită s-a deplasat în teren începând cu data de 13.07.2016. Din comisie fac parte reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Instituției Prefectului-județul Suceava.

Până la data de 19.07.2016, din cele 461 de unităţi şcolare neautorizate, au fost verificate 38 de unităţi şcolare (şcoli şi grădiniţe) din 7 unităţi administrativ-teritoriale, și anume: Boroaia, Bogdăneşti, Rîşca, Broşteni, Ostra, Horodnic de Jos şi Horodnic de Sus.
În vederea autorizării din punct de vedere sanitar, la nivel local au fost propuse spre alocare fonduri pentru 18 unităţi şcolare, după cum urmează:
- în uat Boroaia, pentru 8 unităţi şcolare din cele 8 neautorizate;
- în uat Bogdăneşti, pentru 1 unitate şcolară din cele 6 neautorizate;
- în uat Rîşca, pentru nici o unitate şcolară din cele 8 neautorizate;
- în uat Broşteni, pentru 6 unităţi şcolare din cele 6 neautorizate;
- în uat Ostra, pentru 1 unitate şcolară din cele 2 neautorizate;
- în uat Horodnic de Jos, pentru nici o unitate şcolară din cele 2 neautorizate;
- în uat Horodnic de Sus, pentru 2 unităţi şcolare din cele 6 neautorizate.

De menţionat este că, nici una dintre unităţile şcolare verificate nu deţine avizul de securitate sau autorizaţie de securitate la incendiu.


Biroul de presă al Instituţiei Prefectului - judeţul Suceava
Mai nouă Mai veche