Țigări ascunse în două autoturisme şi în cutii de suc, depistate în P.T.F. Siret

Țigări ascunse în două autoturisme şi în cutii de suc, depistate în P.T.F. SiretPolițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat peste 4.400 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, ascunse în două autoturisme, în spații special amenajate pentru transportul țigărilor, în cutii de suc precum și la frontiera verde.

*În ziua de 19 iulie a.c., poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit, pe sensul de intrare în ţară, 2.321 pachete țigări de provenienţă ucraineană, ascunse în două autoturisme.
Țigările erau ascunse în locuri special amenajate în tavan și pereții laterali ai unui microbuz marca Mercedes Benz, precum şi într-un spațiu special amenajat în airbagul dreapta față și roțile unui autoturism marca Volkswagen Passat.
Conducătorii auto, H. Stepan, în vârstă de 31 de ani și Ș.Iulian, de 22 de ani, ambii domiciliați pe raza jud. Suceava, au fost sancționați contravenţional cu amenzi în valoare de 10.000 lei, respectiv 6.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 2.847 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată autovehiculele Mercedes Benz în valoare de 35.000 lei și VW Passat în valoare de 6.800 lei au fost indisponibilizate în vederea confiscării, deoarece aveau confecționate spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

*În aceeași zi, în jurul orei 23.35, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, Mariia P., de cetățenie ucraineană, în vârstă de 42 de ani, călătorind cu un autoturism marca Fiat.
Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii cu suc și în bagajele personale, 104 pachete de ţigări, diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 217 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
De asemenea, polițiștii de frontieră au luat față de Mariia P., măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 19.07.2016.

* Şi polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit în zona de competenţă mai multe baxuri cu ţigări ce conţineau cantitatea de 2.000 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.
Ţigările în valoare de aproximativ 22.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Persoană de contact: cms.șef de poliție Ilie Poroch-Serițan
Mai nouă Mai veche