VIDEO Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată



VIDEO Grupare specializată în trafic de droguri, destructuratăPoliţia Română şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descins la membrii unei grupări infracţionale, care, timp de 3 ani ar fi traficat droguri pe raza judeţului Suceava, obţinând sume importante de bani. Pe parcursul cercetărilor au fost identificaţi 22 de membri, au fost efectuate 10 constatări în flagrant şi au fost identificate terenuri și case, autoturisme de lux și conturi bancare deschise în străinătate.

Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat, la data de 13 iulie a.c., 19 percheziții domiciliare, fiind puse în executare 24 mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că un grup infracțional organizat ar fi acţionat pe raza municipiului Rădăuți, judeţul Suceava, pe linia traficului de substanţe interzise, cu precădere substanţe cu efect psihoactiv.

Pe parcursul cercetărilor, au fost reunite 13 dosare penale, efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de mare risc.

Au fost identificaţi 22 de membri ai grupului infracțional organizat, aderenţi sau sprijinitori ai acestuia.

Au fost efectuate 10 constatări în flagrant, privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste 8 kilograme de astfel de substanţe.

Au fost identificate bunuri imobile achiziționate sau construite de către liderii grupului infracțional organizat, reprezentând terenuri și case, 15 autoturisme de lux, precum și conturi bancare deschise în străinătate, în care aceștia ar fi trimis sume importante de bani.

Grupul infracţional organizat ar fi fost inițiat şi constituit, începând cu luna martie 2013, de către doi bărbaţi şi ar fi fost coordonat de un al treilea, care ar fi primit, din Slovacia, 31 de colete cu substanţe interzise.

De asemenea, poliţiştii şi procurii au depistat că liderul grupării ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise (ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe), cu suma de 25 de lei pliculeţul. Membrii grupului infracțional organizat ar fi fost sprijiniți, în activitatea lor infracţională, de către partenerele de viață (soţii şi concubine).

În timp, în gruparea infracţională au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite „săgeți”, care să vândă substanţe interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 de lei 40 de lei.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere este peste 300.

La activităţi au participat şi polițiști din cadrul I.P.J. Suceava şi I.P.J. Botoşani, S.C.C.O. Bistriţa şi S.C.C.O. Harghita, precum şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al D.I.P.I..
Mai nouă Mai veche