Buletin de presă, 21 august 2016 - IPJ Suceava


Buletin de presă, 21 august 2016 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 19.08.2016, ora 08.25, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul 1 Mai, din municipiul Suceava, un tânăr de 25 de ani din județul Botoşani, a surprins și accidentat ușor o femeie de 43 de ani, din localitate, care traversa strada regulamentar, pe trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată corespunzător.
Conducătorul auto și victima au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 19.08.2016, ora 12.30, în timp ce staționa cu autoturismul în afara părții carosabile, pe acostamentul de pe marginea str. Calea Transilvaniei, din municipiului Câmpulung Moldovenesc, un bărbat de 37 de ani, din comuna Vama, a deschis portiera din partea stânga-față a autoturismului, fără să se asigure, acroșând un localnic de 70 de ani, care circula pe bicicletă pe marginea părții carosabile în aceeași direcție de mers.
În urma impactului, biciclistul a suferit leziuni, fiind transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 19.08.2016, ora 12.05, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2K, pe raza comunei Arbore, un bărbat de 40 de ani, din comuna Burla, a surprins și accidentat ușor, un minor de 8 ani, din localitate, care nefiind supravegheat, a traversat strada în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure.
Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 19.08.2016, ora 18.55, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de spitalul din localitate, despre faptul că, la unitatea medicală s-a prezentat un tânăr de 22 de ani, din comuna Horodnic de Jos, victima unui accident de circulație produs pe raza municipiului Rădăuți.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, în jurul orei 17.20, în timp ce conducea motociclul înmatriculat pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Rădăuți, datorită lipsei de experiență în conducere, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil.
În urma impactului, acesta a suferit leziuni, fiind transportat cu un autoturism la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere valabil pentru categoria din care face motociclul.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 19.08.2016, ora 21.55, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, pe raza localității Roșiori, comuna Forăști, un bărbat de 34 de ani, din municipiul Suceava, a surprins și accidentat mortal un localnic de 57 de ani, care s-a angajat în traversarea drumului, prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, vinovat de producerea accidentului se face pietonul, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 19.08.2016, în urma continuării cercetărilor în cauza privind accidentul rutier comis la 19.08.2016, ora 01.43, pe DC Vuliva, din comuna Frătăuții Noi, soldat cu decesul conducătorului unui moped, un localnic de 28 de ani, ce nu poseda permis de conducere, polițiștii compartimentului rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți au dispus reținerea pentru 24 de ore a conducătorului auto de 23 de ani din comuna Frătăuții Noi, ce nu posedă permis de conducere, aflat sub influența băuturilor alcoolice și care a părăsit locul accidentului.
Ulterior, conducătorul auto a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți, care a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile.
În baza mandatului de arestare, tânărul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

La data de 20.08.2016, ora 15.10, în timp ce conducea autoturismul pe DC Voievodeasa, pe raza comunei Sucevița, o tânără de 20 de ani, din municipiul Suceava, a oprit și a efectuat o manevră spre înapoi pentru a întoarce, moment în care, a intrat în coliziune cu motocicleta neînmatriculată, condusă din spate de un localnic de 20 de ani, care nu posedă permis de conducere.
În urma impactului, a rezultat accidentarea ușoară a conducătorului motocicletei.
Cei doi participanți la trafic, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.08.2016, ora 00.18, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208E, pe raza comunei Forăști, un tânăr de 23 de ani, din comuna Vadu Moldovei, a surprins și accidentat, un localnic de 44 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 19.08.2016, ora 09.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control la intersecția străzii Florilor cu strada Prieteniei din comuna Dornești, autoutilitara condusă de un localnic de 26 de ani, care a declarat faptul că, nu posedă permis de conducere.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 20.08.2016, ora 18.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 36 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, iar autorizația provizorie a autoturismului era expirată din data de 11.08.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 20.08.2016, ora 23.50, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. C.Dobrogeanu Gherea, din municipiul Rădăuți, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere anulat din anul 2010.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.08.a.c., ora 01.15, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. C.Dobrogeanu Gherea, din municipiul Rădăuți, autoturismul condus de un localnic de 24 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 19.08.2016, ora 09.06, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, de un localnic de 39 de ani, despre faptul că, în noaptea de 18/19.08.2016, persoane necunoscute, i-au sustras autoturismul proprietate și l-au abandonat pe o stradă din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei care, în seara zilei de 18.08.2016, în jurul orelor 23.30 și-a parcat autoturismul pe stradă, în fața locuinței, lăsându-l cu portierele neasigurate și cheia de contact în interior, persoane necunoscute au sustras autoturismul pe care l-au avariat și abandonat la circa 1 km de locuința proprietarului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt în scop de folosință, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

La data de 20.08.2016, ora 12.15, o femeie de 34 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că, în noaptea de 19/20.08.2016, persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri de pe un teren situat în extravilanul comunei Mitocu Dragomirnei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare și de faptul că, terenul împrejmuit este situat în extravilanul comunei Mitocu Dragomirnei, într-un loc izolat, în noaptea de 19/20.08.2016, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras mai multe roți ale unor autovehicule uzate parcate pe teren, o remorcă și aparatură audio.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.
Mai nouă Mai veche