Buletin de presă, 23 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 23 august 2016 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 22.08.2016, ora 11.00, în timp ce conducea autoturismul pe DC 171, la intersecţia cu DJ 209C, o femeie de 30 de ani, din comuna Moara, a pătruns în intersecţie fără să se asigure şi a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 42 de ani, din comuna Drăgoiești.
După impact, conducătorul auto de 42 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara carosabilului, avariind un gard din apropiere.
Conducătorul auto de 42 de ani a refuzat acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 22.08.2016, ora 12.30, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 175, pe raza localității Moldova Sulița, la ieșirea dintr-o curbă ușoară la stânga, pe un sector de drum în pantă, o femeie de 62 de ani, din comuna Breaza, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsind partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp din beton.
În urma accidentului, conducătoarea auto și pasagera din autoturism, o minoră de 14 ani, din comuna Moldova Sulița au suferit leziuni, fiind transportate cu un alt autoturism la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din cauza leziunilor suferite, conducătoarea auto nu a putut fi testată au aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 23.08.2016, ora 00.11, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209K, în afara municipiului Rădăuți pe direcția comuna Burla către DN 2H, un tânăr de 24 de ani, din comuna Burla, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a lovit malul unui șanț. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 22.08.2016, ora 22.50, în timp ce conducea motocicleta pe strada Calea Bucovinei din municipiul C-lung Moldovenesc, un localnic de 20 de ani, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a acroşat un autoturism staţionat pe partea dreaptă.
În urma impactului, conducătorul motocicletei şi pasagerul din spate, un localnic de 22 de ani, au fost proiectaţi pe carosabil, suferind leziuni corporale, motiv pentru care, au fost transportaţi cu ambulanţa la spital.
Conducătorul motocicletei nu a putut fi testat cu aparatul alcoolscop, urmând ca la spital, să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt!

La data de 22.08.2016, ora 22.23, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112”, de un localnic de 36 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din locuință un telefon mobil.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei care, la plecarea din locuință, a uitat un geam deschis, în seara zilei de 22.08.2016, în intervalul orar 18.00-22.00, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras un telefon mobil.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.
Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la modul de asigurare a locuinţelor. Folosiţi cu eficienţă sistemele de închidere şi asigurare a uşilor şi ferestrelor. Asiguraţi-vă locuinţa cu sisteme de securitate şi alarmare.

Mai nouă Mai veche