Buletin de presă, 29 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 august 2016 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 28.08.2016, ora 04.05, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mitropoliei din municipiul Suceava, ajungând la intersecţia cu strada Ana Ipătescu, o femeie de 30 de ani, din localitate, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea” și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula pe strada Ana Ipătescu, intrând în coliziune cu acesta.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto și a două tinere, una de 17 ani din orașul Vicovu de Sus și cealaltă de 27 de ani, din municipiul Suceava, pasagere în autoturismul care circula regulamentar.
Conducătoarea auto vinovată de producerea accidentului a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
De asemenea, cealaltă şoferiţă a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 28.08.2016, ora 04.10, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Zvoriştea, s-a produs un accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 27.08.2016, în jurul orei 04.00, un bărbat de 28 de ani, din comuna Zvoriștea, a condus autoturismul pe DJ 208B, din localitatea Şerbăneşti, şi a acroşat un minor de 17 ani, accidentându-l ușor.
După incident, conducătorul auto s-a deplasat la domiciliu și a parcat autoturismul în garaj, fiind identificat de polițiști și condus la fața locului.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 28.08.2016, ora 13.40, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe DN 2H, pe raza comunei Vicovu de Jos, un localnic de 78 de ani, a efectuat un viraj la stânga, fără să se asigure și să semnalizeze intenția schimbării direcției de mers, moment în care, deși a frânat, a fost acroșat și accidentat de autoturismul condus de o tânără de 25 de ani, din județul Neamț.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 28.08.2016, ora 18.14, în timp ce conducea autoutilitara cu semiremorcă pe DN 17, din direcţia Suceava spre oraşul Gura Humorului, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, un tânăr de 22 de ani, din județul Arad, a pierdut controlul asupra direcției, ocazie cu care, semiremorca ansamblului a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Şcheia şi cu autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 36 de ani și a unei femei de 55 de ani, din municipiul Suceava, pasageră în același autoturism.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 28.08.2016, ora 05.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DJ 209K, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 28.08.2016, ora 17.44, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, un autoturism a părăsit partea carosabilă, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului l-au identificat pe conducătorul auto, un localnic de 28 de ani, care a intrat cu autoutilitara în gardul unei locuințe.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 28.08.2016, ora 22.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Bistriţei din localitate, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un localnic de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul are autorizaţia de circulaţie provizorie expirată, motiv pentru care, a fost indisponibilizat la sediul de poliție.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Atenţie la modul de asigurare a bunurilor şi locuinţelor

La 28.08.2016, ora 22.25, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de un localnic de 36 de ani, despre faptul că, în perioada 23-28.08.2016, persoane necunoscute i-au sustras din apartament mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care, la plecarea în concediu, a lăsat geamurile de la două camere în poziţia deschis rabatat, în perioada 23.-28.08.2016, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras mai multe bijuterii, prejudiciul fiind de aproximativ 3.500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

La 28.08.2016, ora 07.32, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de o femeie de 44 de ani, din comuna Panaci, despre faptul că, în cursul nopții de 27/28.08.2016, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexă a locuinței mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, în noaptea de 27/28.08.2016, prin forțarea sistemului de închidere de la anexă, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras un motoferăstrău mecanic, după care, au pătruns în garajul ce nu era prevăzut cu uşi de acces și din două autoturisme descuiate şi neasigurate, au sustras bani și diverse bunuri de uz personal, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 1.750 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă dotarea locuinţelor cu sisteme de supraveghere şi alarmare, astfel încât activitatea infracţională să fie descurajată, iar în cazul săvârşirii unor furturi, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului să fie mult mai rapidă şi mai facilă.
Nu depozitaţi cheia de la uşa de acces în locaţii improprii (sub preş, în articole de îmbrăcăminte postate în exteriorul locuinţei,etc.) şi închideţi uşile şi ferestrele atunci când părăsiţi domiciliul.
Mai nouă Mai veche