Buletin de presă, 30 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 30 august 2016 - IPJ Suceava

Persoane suspecte de comiterea unor furturi identificate de poliţişti

La data de 29.08.2016, în baza datelor și informațiilor deținute la nivelul Poliției orașului Siret privind suspecții unor infracțiuni de furt din locuințe și anexe și a mandatelor de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Rădăuți, polițiști din cadrul Poliției orașului Siret, sprijiniți de polițiști din cadrul I.P.J. Botoșani, au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza județului Botoșani, ocazie cu care, au fost identificate mai multe bunuri ce fac obiectul unor cauze penale, reușindu-se probarea activității infracționale în două dosare de furt calificat, înregistrate la nivelul Postului de poliție Zamostea și a Postului de poliție Bălcăuți din județul Suceava.
Totodată, cu ocazia percheziției domiciliare, la locuința unui tânăr de 20 de ani, din județul Botoșani, au fost identificate 718 pachete de țigări, în valoare de 7.180 lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată de către proprietar.
Țigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 29.08.2016, ora 09.30, în timp ce conducea mopedul pe DJ 208A, dinspre localitatea Ştirbăţ spre localitatea Dolhasca, un bărbat de 57 de ani, din oraşul Liteni, nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de autoturismul care circula în faţa sa, condus de un bărbat de 73 de ani, din aceeași localitate, intrând în coliziune faţă-spate cu acesta.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului mopedului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internat.
Cei doi participanți la trafic, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru conducătorul mopedului, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 57 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 29.08.2016, în jurul orei 10.00, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe DJ 176, pe raza comunei Brodina, un bărbat de 67 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un copac situat pe partea dreaptă a drumului.
În urma evenimentului, a rezultat decesul conducătorului auto şi avarierea autoturismului.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj S.M.U.R.D. și o ambulanță, care i-au acordat victimei primul ajutor, medicul constatând însă decesul.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 67 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar numărul de înmatriculare al autoturismului este expirat din data de 22.07.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 29.08.2016, în jurul orei 21.45, în timp ce conducea mopedul neînregistrat pe DJ 178E din direcţia comunei Botoşana spre comuna Cacica, un tânăr de 25 de ani, din comuna Botoşana, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului, care, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 29.08.2016, ora 23.15, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Obcinilor din municipiul Suceava, la intersecţia cu B-dul George Enescu, un localnic de 49 de ani, a virat la stânga, fără să acorde prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar din sens opus, de un tânăr de 20 de ani, din comuna Moara, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto care circula regulamentar.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 29.08.2016, în jurul orei 16.10, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Păltinoasa, mopedul condus de un localnic de 42 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Atenţie la modul de asigurare a bunurilor şi locuinţelor

La data de 29.08.2016, ora 22.40, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de o localnică de 21 de ani, despre faptul că, o persoană necunoscută a sustras bunuri dintr-un magazin de pe raza localității.
În urma investigațiilor efectuate de polițiști, autorul furtului a fost identificat ca fiind un minor de 15 ani din localitate, care, profitând de neglijența angajaților magazinului, a forțat ușile glisante de acces ce erau închise și a sustras mai multe pachete cu țigări, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 200 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 30.08.2016, ora 02.20, un echipaj de poliție a oprit pentru control la intersecția DN 2 cu DN 2E, în localitatea Spătărești, autoutilitara condusă de un tânăr de 22 de ani, din comuna Frumosu, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul transporta fără documente legale de proveniență și transport, cantitatea de 5,50 m.c. cherestea de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 3.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.
Mai nouă Mai veche