Urmărire penală: Marian Staicu, Florin Lolea - contrabandă

Urmărire penală: Marian Staicu, Florin Lolea - contrabandă
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de inculpaţii Staicu Marian şi Lolea Florin, începând cu data de 25.08.2016 ora 16:30, pentru comiterea infracţiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” prev. de art. 270 alin. 3 raportat la art. 274 din Legea nr.86/2006 modificată.

Probatoriul administrat în cauză a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 24.08.2016, în jurul orelor 16:07, lucrători de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, au identificat şi oprit în trafic pe D.N. 17, strada Argestru, din mun. Vatra Dornei, autoturismul marca Opel, model Vivaro, înmatriculat în Irlanda, condus de inculpatul Staicu Marian și în care se afla ca pasager inculpatul Lolea Florin, iar în urma verificării autoturismului, polițiștii au identificat în portbagaj într-un butoi din plastic, precum şi într-un compartiment ascuns, construit în podul pedalier, un număr de 6476 pachete de ţigări de contrabandă netimbrate, din care 5046 pachete marca „MARBLE” şi 1430 pachete marca „ASHIMA”.

Punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o fază distinctă a urmăririi penale, aceasta neînlăturând nicidecum prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază inculpaţilor.

Prim-procuror
Bazeliuc Dumitru
Mai nouă Mai veche