Buletin de presă, 30 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti 

 

La 29.09.2016, ora 16.20, o patrulă din Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DJ 178F, din comuna Frătăuții Vechi, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 66 de ani din comuna Gălănești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulație provizorie este expirată din data de 08.06.2016. 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii  de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 29.09.2016, ora 16.57, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 208B, din comuna Udeşti, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de o femeie de 42 de ani din comuna Vereşti,  depistată cu aparatul radar în timp ce circula cu viteza de 74 km/h în localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulație provizorie este expirată din data de 24.09.2016.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii  de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 29.09.2016, ora 19.44, Secția 9 Poliție Rurală Moara a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, un tractor a intrat într-un stâlp de electricitate din comuna Ciprian Porumbescu.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 29.09.2016, în jurul orei 19.35, în timp ce conducea tractorul înregistrat, ce tracta o remorca neînregistrată pe DJ 178B, pe raza comunei Ciprian Porumbescu, un localnic de 41 de ani, nu a asigurat corespunzător mecanismul de cuplare dintre acestea, ocazie cu care, remorca s-a desprins de tractor, acroșând și avariind un stâlp de înaltă tensiune.

          În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

           Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „distrugere din culpă”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 30.09.2016, ora 01.50, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Frătăuții Vechi. 

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

•  

 

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

 

La 29.09.2016, ora 12.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178, în comuna Frătăuții Vechi, o tânără de 26 de ani, din localitate, a surprins și accidentat ușor o minoră de 5 ani, din comuna Frătăuții Noi, care, nefiind supravegheată, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.  

Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 29.09.2016, ora 12.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul C-lung Moldovenesc, un bărbat de 49 de ani, din județul Botoșani, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers față de autoturismul condus în aceeași direcție de un bărbat de 66 de ani, din comuna Pojorâta, oprit la o trecere de pietoni semaforizată, intrând în coliziune față-spate cu acesta.

         În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 59 de ani, din comuna Pojorâta, pasageră în autoturismul care circula regulamentar, care, a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu a rămas internată.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 66 de ani și de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 49 de ani, după care la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 29.09.2016, ora 14.06, în timp ce conducea autoturismul pe DC Pietroasa din comuna Voitinel, un tânăr de 23 de ani, din comuna Vicovu de Jos, a surprins și accidentat un minor de 7 ani din localitate, apărut brusc pe carosabil cu bicicleta de pe o uliță laterală.

Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 29.09.2016, ora 17.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17A, din direcţia Suceviţa spre comuna Sadova, un bărbat de 52 de ani, din comuna Fundu Moldovei, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns şi rulat pe acostamentul de pe partea dreaptă a drumului, după care, a părăsit partea carosabilă în partea stângă, a lovit un gard. 

În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a unui bărbat de 51 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, pasager în autoturism. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Mai nouă Mai veche