Buletin de presă, 9 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 9 septembrie 2016 - IPJ Suceava
Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 08.09.2016, ora 13.55, o patrulă din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni a oprit pentru control pe DJ 208B, pe raza localității Dumbrăveni, autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani, din județul Botoșani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 08.09.2016, ora 22.07, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de un localnic, despre faptul că, un cetățean străin, aflat sub influența băuturilor alcoolice, i-a acroșat autoturismul proprietate staționat pe raza localității.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce manevra cu spatele autotractorul cu remorcă în parcarea unei societăți comerciale din localitate, un cetățean sârb de 36 de ani, a acroșat autoturismul părții vătămate care era staționat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Eveniment rutier cercetat de către poliţişti

La data de 08.09.2016, în jurul orei 22.30, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată despre faptul că, la o unitate medicală din municipiul Suceava s-a prezentat un bărbat de 73 de ani, cetățean austriac, victima unui accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 15.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209C, din comuna Drăgoieşti, datorită neatenției, bărbatul de 73 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune frontală cu un mal de pământ de pe sensul celălalt de mers.
În urma impactului, a rezultat avarierea autoturismului, însă, în jurul orei 22.30, întrucât acuza dureri la piept, victima s-a prezentat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale ce nu au necesitat internarea.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 08.09.2016, ora 20.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de un bărbat de 31 de ani, din județul Vâlcea, despre faptul că, în cursul zilei, un bărbat necunoscut l-a amenințat și i-a sustras portofelul cu bani și documente.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 18.30, în timp ce se afla în incinta unei săli de jocuri din municipiul Vatra Dornei, victima a fost acostată de un bărbat necunoscut, care, i-a propus să îl însoțească în zona platoului Runc, unde ar fi urmat să consume băuturi alcoolice. Pe timpul deplasării, agresorul l-a amenințat cu acte de violenţă pe bărbatul de 31 de ani și i-a sustras portofelul în care se afla suma de 300 de lei și mai multe documente personale, după care a fugit.
Ulterior, în jurul orei 20.45, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de un localnic de 32 de ani, despre faptul că, după ce a consumat băuturi alcoolice la o pensiune din localitate cu un bărbat necunoscut, s-a deplasat spre zona platoului Runc, unde, a fost amenințat cu acte de violență și agresat de acesta, care i-a sustras suma de 120 de lei, autorul părăsind în fugă locul faptei.
În urma activităților operative întreprinse de poliţişti, în jurul orei 21.00, autorul faptelor a fost identificat ca fiind un bărbat de 35 de ani, din județul Bistrița Năsăud, asupra căruia au fost găsite sumele de bani sustrase și documentele uneia din victime.
Suspectul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de „tâlhărie calificată”, urmând ca, la 09.09.2016 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă.

La data de 08.09.2016, ora 08.15, Poliția comunală Șcheia a fost sesizată de o tânără de 20 de ani din municipiul Suceava, despre faptul că, în noaptea de 07/08.09.2016, persoane necunoscute i-au sustras un radio-casetofon și o boxă auto din autoturismul parcat în curtea locuinței sale, iar din autoturismul unui bărbat de 56 de ani din municipiul Suceava, parcat în aceeași curte, cheile și telecomanda auto.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența celor doi proprietari care și-au lăsat autoturismele neasigurate în curte, una cu cheile în contact, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras bunurile, valoarea prejudiciului fiind de circa 550 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.

Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:
  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori;
  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri;
  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii;
  • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte; obiceiul de a încuia în torpedou banii, atrage de obicei atenţia;
  • cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.
Mai nouă Mai veche