Control judiciar: Leontie Hapenciuc - ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus reţinerea în data de 24.09.2016, pe o perioadă de 24 de ore, iar în data de 25.09.2016 luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul HAPENCIUC LEONTIE, urmărit penal pentru săvârşirea unei infracţiuni de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 C.p. rap. la art. 206 alin. 1 C.p., a 4 infracţiuni de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 C.p. rap. la art. 193 alin. 1 C.p., toate 5 cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. şi a unei infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 C.p., totul cu aplic. art. 38 alin. 2 C.p..

În Ordonanţa de instituire a măsurii preventive, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

      La data 24.09.2016, cu prilejul conducerii sale la sediul poliţiei de 3 lucrători de poliţie şi a unui poliţist local, cu toţii în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul HAPENCIUC LEONTIE a opus rezistenţă la încătuşare, a ameninţat cu un rău viitor pe unul dintre poliţişti, a lovit şi împins pe toţi cei 4 poliţişti, a folosit expresii jignitoare în public, provocând tulburarea ordinii şi liniştei publice. 

        Precizăm că această măsură preventivă a fost luată în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, implică respectarea unor obligaţii de către inculpat, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mai nouă Mai veche