Reținere pentru 24 de ore: Vasile Dochița, omor calificat

La data de 27 septembrie 2016procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Dochiţa Vasile, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

La aceeaşi dată, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii reţinerii pentru 24 de ore.

Cauza este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Identificarea autorului a fost posibilă datorită investigaţiilor minuţioase derulate în teren încă de la momentul sesizării faptei, de către o echipă complexă de cercetare formată din lucrători operativi din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

 

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

În seara zilei de 24 septembrie 2016, în jurul orei 20:30, pe un drum public din municipiul Fălticeni şi pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Dochiţa Vasile, în vârstă de 76 ani, a exercitat cu intenţie acte de violenţă grave şi repetate asupra a două victime minore (în vârstă de 15, respectiv 17 ani), pe care nu le cunoştea, folosind un obiect tăietor-înţepător, apt de a produce moartea (cuţit tip briceag).

Inculpatul Dochiţa Vasile le-a aplicat celor doi minori lovituri cu obiectul menţionat în zone vitale ale corpului, cauzându-le leziuni grave, care în scurt timp au condus la decesul minorului în vârstă de 15 ani şi la vătămarea corporală gravă a fratelui său, în vârstă de 17 ani.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mai nouă Mai veche